Spoelstra spreekt: Ict’ers gaan erop vooruit

Jacob Spoelstra

Uiteraard heb ik gisteren ook naar de troonrede geluisterd en uiteraard was ook ik onder de indruk van de baard van de koning. Maar ik dacht wel: ‘leuk zo’n baard maar die moet natuurlijk ook weer onderhouden worden. Dat zal ook wel weer zo’n drie ton per jaar kosten.’

En uiteraard was ik benieuwd, hoeveel gaan we erop vooruit? Dat is altijd de grote vraag. We willen er namelijk altijd op vooruit gaan. Het moet elke keer ietsjes meer, beter en sneller. Iemand heeft ooit eens bedacht ‘stilstand is achteruitgang’, dus zijn we nu zo geprogrammeerd dat we in paniek raken als we er niet op vooruit gaan. Het is de levensader van de ict.

Netflix

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dus de volgende mobiel moet lichter zijn, een langere batterijduur hebben en camera’s aan zowel de voor-, achter- als de zijkant. We zijn bezig met het uitrollen van 5G, maar ik weet zeker dat er nu al mensen bezig zijn met het ontwikkelen van 6G en hoger. Als een aflevering op Netflix is afgelopen dan moest je tot een poosje geleden tien seconden wachten en dan ging hij automatisch door naar de volgende aflevering. Inmiddels hebben ze dit verkort naar vijf seconden. Ik vind dat nog te lang. Er komt nog een tijd dat halverwege de aflevering de volgende aflevering alvast begint in een nieuw venster.

ZZ Top

En daarom zou ik het volgend jaar leuk vinden als de koning dit tijdens de troonrede zou voorlezen: ‘Beste leden van de Staten-Generaal, het is genoeg zo. Wat we nu hebben is ook prima. We bestellen eten via de computer, bijna overal is wifi en als we willen kunnen we onszelf vervoeren op een elektrisch skateboard. We leven gewoon in ‘Back tot the Future’!’. En dat hij dit dan voorleest met een nog grotere baard. Dat mensen denken: ‘hebben ze nou dit jaar ZZ Top ingehuurd?’. Zijn we er toch weer een beetje op vooruit gegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-18T09:56:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.