Spoelstra spreekt: Boomers en drammers

Jacob Spoelstra

Het woord van het jaar is gekozen. De Dikke van Dale heeft in al haar wijsheid besloten dat het dit jaar ‘boomer’ is geworden. Waar komt dat ineens vandaan? Ik heb dat woord het hele jaar niet gehoord. Heb ik niet opgelet of zeggen ze het alleen achter mijn rug om? Natuurlijk ken ik babyboomer wel, maar ik ken niemand, jong of oud, die alleen het woord boomer dit jaar heeft gezegd.

Met boomer wordt een iets ouder persoon bedoeld die volgens bepaalde personen (en dat zijn meestal jongeren) ouderwets denkt en gedateerde opvattingen heeft. Het woord ken ik niet maar de mensen die er mee bedoeld worden zeker wel. De woorden die op nummer twee en drie stonden kende ik wel. Dat waren de woorden klimaatspijbelaar en klimaatdrammer. Hiermee worden allebei personen bedoeld die onze planeet willen redden maar waarvan de boomers zeggen dat ze aan het drammen zijn.

Suske en Wiske

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Wat alle drie woorden gemeenschappelijk hebben is dat ze zo in de titel van een nieuwe Suske en Wiske zouden kunnen zitten. ‘Suske en Wiske en de koele klimaatdrammer’, ‘Suske en Wiske en de boze boomers’ en natuurlijk ‘Suske en Wiske en dat enge Zweedse meisje’. Die laatste titel klopt natuurlijk niet helemaal, maar we weten allemaal over wie we het hebben.

In de ict werken ook veel boomers en drammers. De één wil veel te snel, de ander vindt dat alles bij het oude moet blijven. Ik denk dat ze beide gelijk hebben, maar ze moeten beide niet zo drammen.

Gemakkelijk van af maken

Wat ik zelf ben? Volgens mijn kinderen zeker een boomer. Zo vind ik dat mensen die kerstkaartjes verspreiden via Whatsapp zich er wel erg gemakkelijk van af maken, concerten waar alle muziek uit een kastje komt noem ik geen livemuziek en ik vind dat als je iets belooft dat je dat ook na moet komen. En zeker met dat laatste ben je in de ict een enorme boomer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T09:38:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.