Spoelstra spreekt: Flut hackers

Natuurlijk heb ik ook gelachen om het bericht dat het ict-bedrijf Brein Informatisering werd overspoeld met haatmail omdat de whizzkids van Anomymous dachten dat zij Stichting Brein waren. Wat ben je dan voor flut hacker? Dan ben je toch een hacker die zelf zijn eigen wachtwoord niet meer weet. Dan ben je toch een Ajax-supporter die voor het kantoor van EL AL staat en roept: joden, joden!

Maar de hackers zijn boos op stichting Brein omdat deze via de rechter XS4all en Ziggo heeft gedwongen de downloadsite The Pirate Bay te bokkeren.

Stichting Brein is die club die elke dvd terroriseert omdat je eerst verplicht naar hun propagandaspotje moet kijken. Dat is ook de enige reden waarom ik illegaal download.

In mijn eigen woonplaats Dronten hebben we geen videotheek meer. Ik heb dus nu de keuze uit UPC On Demand of illegaal downloaden. Bij UPC on demand kost een film kijken vijf euro! Dat is dus meer dan elf gulden. Ja zeker, ik reken weer om, om alvast te wennen. Daarbij is het assortiment van UPC on demand niet echt vernieuwend. Volgende week gaan ‘The longest day' en ‘Unce upon a time in the west' in première.

Ik vroeg me ook af: zijn er ook mensen die illegaal boeken downloaden? Het kopiëren van boeken is nooit echt hip geweest. Terwijl elk kantoor wel een stencilapparaat heeft waaruit je onbeperkt kunt kopiëren en papier mag stelen. Waarom we dat niet doen? Omdat we blijkbaar de twintig euro die we voor een boek moeten betalen een eerlijke prijs vinden. Daarbij zien we schrijvers van boeken niet in grote limo's rijden. Dit in tegenstelling tot al die filmsterren die in glitter en glamour leven en dan vervolgens roepen, we worden bestolen! Wie heeft jouw limo dan betaald?

Een concertkaartje van een beetje artiest kost tegenwoordig minimaal zestig euro. En dat is ruim 132 gulden. Als je dat hebt betaald, vind ik dat je de rest van je leven het recht hebt om het complete oeuvre van die artiest te downloaden. En dan kan die artiest nog steeds in zijn limo blijven rijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het bizarre is dat we klagen als Oostblokkers hier werk komen doen waarvoor geen werkloze/zoekende is te vinden. Dat IT werk naar het Verre Oosten verdwijnt omdat het daar goedkoper kan. Dat we liever bij schoenendumpers voor een habbekrats kopen en ons verbazen als Neerlandsche schoenfabrikanten failliet gaan. Net als vinden dat veelverdieners en grote bedrijven nog meer belasting kunnen gaan betalen dan ze nu al doen. Die dan gaan verkassen. Dat onze bazen dan ook minder marges kunnen rekenen en wij minder gaan verdienen hoort erbij. Vinden we van die artiesten ook logisch.

Papieren boeken kopieren is gewoon teveel werk. Nu boeken digitaal worden zie je wel degelijk dat er veel gedownload wordt: ga maar eens naar ftdworld.net en tik in de zoekbalk boeken in. Daar gaan ze per 3000 tegelijk, of per auteur.

Al die on-demand diensten die de hoofdprijs vragen gaan het niet redden. 1 keer Netflix in Nederland en on-demand voor 5 euro per film is niche.

Flut hackers is weer heerlijk kort door de bocht. Net als met IT-ers zit er nogal wat kwaliteitsverschil.

In de bieb kun je een bluray huren voor nog geen twee euro voor drie weken en daar zitten best recente films bij.

Downloaden is toch gewoon een soort subsidie voor mensen die het minder breed hebben?

O nee. Downloaden is vooral handig omdat er geen kromme beveiliging op zit zodat je op ieder device je boek kunt lezen en altijd, ook nadat een leverancier failliet is.

We moeten hackers koesteren. Als er geen hackers waren zou er geen goede beveiliging zijn en zou de eerste hacker een ramp aanrichten. Zie het als een noodzakelijk kwaad dat ervoor zorgt dat systemen steeds veiliger worden.

er is een groot verschil tussen een hacker en een script kiddie

Stichting Brein; het politiek gedoogde schoothondje van de film- en muziekindustrie. Ze komen op voor de belangen van deze industrie, maar worden hopeloos achterhaald door de snelheid van techniek en internetinnovaties. Versleutelingen als DRM worden meteen gekraakt en afgesloten websites worden omzeild.

Grote organisaties binnen de industrie hebben jaren gewerkt aan het opzetten ervan, verdienen flink en zien nu hun wereld instorten. Zij hebben belang bij een behoudende situatie om geld te blijven verdienen op de manier zoals ze gewend zijn.
Helaas zijn deze organisaties niet in staat in te spelen op de snelheid van het internet en alle nieuwe kansen dat het biedt. Ja, het gaat ontzettend snel, maar sinds iTunes moeten ze toch ingezien hebben dat er een nieuw business model is ontstaan? Helaas zien zij het als bedreiging.

Alles wordt - nee, IS - digitaal. Het is een kwestie van tijd voordat iedereen films via internet kijkt en boeken op een tablet leest. Hoewel dat laatste nog wel eens op de beste schare fans kan rekenen die echt papier in handen willen hebben. Hopelijk blijven er nog boekwinkels over om het ook te verkopen met de faillissementen in deze sector. In ieder geval is Stichting Brein, die organisatie in dat mooie gebouw met de spreekwoordelijke gouden kranen, niet mijn vriend!

Wel pijnlijk dat mensen die doorgaans veel oog hebben voor details, de hackers, nu zo'n grove fout maken met veel media aandacht. Niet zo slim. Doet me denken aan een paar jaar geleden, waar iemand een gijzelingsactie tegen Philips in Amsterdam begon in het gebouw van de buren; Delta Lloyd. Voortaan eerst maar eens de telefoongids raadplegen.....

Verder een zeer goed statement over illegaal downloaden. Een zekere sterrenstatus wordt ook door de maatschappij verwacht, maar bij sommige populaire artiesten zijn de vergoedingen wel buiten proporties.
Ik ben tegen illegaal downloaden, maar ik ben ook tegen rappers met een crimineel verleden die goed zijn voor een jaarlijks inkomen van 110 miljoen dollar, toch vreemd voor iemand die zich 50ct noemt. Als ik dit zie denk ik dat we best voor 5 euro de nieuwste albums aan zouden moeten kunnen schaffen....

Downloaden in Nederland is niet illegaal.
Dus hoe download je precies illegaal?

Dit bewijst maar weer dat propaganda werkt!
Iedereen gelooft het al bijna download is illigaal!

Als je geld hebt kun je iedereen dus laten geloven dat iets waar is!
Gelukkig heeft brein die laatste miljoenen niet!

Helemaal mee eens

Domme mensen zijn het die de vergelijking trekken met stelen.
Het is immers niet illegaal, dus is het ook geen stelen.

Voorheen ging ik wel naar the piratebay, maar kocht ik ook nog cd's/dvd's. Juist nu er censuur wordt toegepast, download ik echt alles via the piratebay. Dit omdat ik de blokkade belachelijk vind. Het grote kapitaal die onze crisis hebben veroorzzakt willen ons niet alleen voor die kosten op laten draaien, nee men vindt het belangrijk om ons verder uit te melken door ons torenhoge bedragen te laten betalen voor films, muziek etc. Kunst hoort toegankelijk te zijn voor iedereen, niet alleen de mensen met een dikke portemonnee.

De piratebay is natuurlijk nog gewoon toegankelijk er zijn zelfs verschillende manieren. Hier staat in Jip en Janneke taal hoe dit is in te stellen. Stelt echt werkelijk niets voor:
http://www.ikwilthepiratebay.nl/

Je maakt een aantal kleine foutjes in je betoog:
'In mijn eigen woonplaats Dronten hebben we geen videotheek meer. Ik heb dus nu de keuze uit UPC On Demand of illegaal downloaden.
Je hebt de keuze?
In mijn woonplaats staat geen tankstation, ik moet 15 kilometer rijden om te tanken, daarom vind ik dat ik de keus heb om te betalen of weg te rijden zonder te betalen, omdat ik al zo ver moet rijden, ik kies voor het laatste. (Klinkt herkenbaar, zeker?)
'Terwijl elk kantoor wel een stencilapparaat heeft waaruit je onbeperkt kunt kopiëren en papier mag stelen.'
Mag stelen?
Ik heb een slagersmes dus ik mag mensen vermoorden.
'Een concertkaartje van een beetje artiest kost tegenwoordig minimaal zestig euro. En dat is ruim 132 gulden. Als je dat hebt betaald, vind ik dat je de rest van je leven het recht hebt om het complete oeuvre van die artiest te downloaden. En dan kan die artiest nog steeds in zijn limo blijven rijden.'
Waarom kost een concertkaartje zo duur, denk je? Waarom kost merchandise zo veel centjes de laatste jaren? Heb je daar wel over nagedacht?
Weet je hoe een platenmaatschappij werkt? Zie het als een bank, zij lenen geld aan de componist/band die dit bedrag weer terug moet betalen door verkoop van de 'units'.
'Die artiest kan nog steeds in zijn limo rijden'
Afgunst van jouw kant?
Wat is het verschil voor jou tussen een bakker en een componist? Jij betaalt gewoon voor je brood, als je dat niet doet wordt je gearresteerd; dat weet je. Toch maak je er geen probleem van om voor je brood te betalen... Leg mij dat eens uit?
Waarom betaal je wel een brood maar vindt je het geheel terecht dat je wel het werk van een componist steelt. Stelen, Want dat is het.
Ik wil graag (jij ook, neem ik aan?) elke maand mijn salaris krijgen omdat ik ervoor werk, waarom steel jij dan van anderen en vind dat moreel niet bezwaarlijk?
Ik ga ervan uit dat je nu wel door hebt dat ik niet steel dus ook niet illegaal download, en helemaal niet door zulke ongelooflijke domme argumenten die jij gebruikt om je eigen gedrag goed te praten.(Stichting Brein is die club die elke dvd terroriseert omdat je eerst verplicht naar hun propagandaspotje moet kijken. Dat is je argument?

Graag in je volgende column aangeven dat je illegaal download omdat je de cd's te duur vind.
-etentje met 4 mensen: 150 e.
-bioscoop: 30 e. (incl. reiskosten, koffie etc.)
-auto: tsja...
-huis: 2 x tsja...
-kleren per maand 200 e.
Gewoon avondje uit: 100 e.?
Moet ik verder gaan?
En dan is een cd van 15 / 17 euro waar je ongeveer 25 jaar mee doet te duur?
Veel succes verder.
PS, ik noem mezelf een echte muziekliefhebber!

Dus, downloaden doe je alleen maar omdat het kan zonder bestraft te worden. Doe eens de bovenstaande zaken die ik aangeef op dezelfde manier als het illegaal downloaden.
Als je het lef hebt.

Ben je wanhopig op zoek naar een lening? Zoek niet verder want steven josh financiële onderneming is hier om te helpen you.We geven lening tegen 3% rente rate.My bedrijf is de overheid approve.Apply en krijg uw lening today.Get terug naar ons met de volgende informatie
Bedrag dat nodig is in dollars .................
Looptijd lening .......................................
Land ................................................. .
      
          Wij zijn sterk betrouwbaar en vertrouwen waardig .... Uw financiële vrijheid is ons doel en we hebben uw medewerking om er een succes te maken!

stevenjoshfinancialcompany@gmail.com

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T09:41:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.