Spoelstra spreekt: Week 3

Jacob Spoelstra

En toen bleek het ineens veel langer te duren. De paar weekjes even uitzitten, werd: shit, mijn werk gaat gewoon door. Wat als dit nu de situatie is die altijd zo blijft? En niet eens omdat het moet maar omdat het kan.

Toen het begin dit jaar zo hard stormde dat we zelfs meenden dat we de storm een naam moesten geven, adviseerde de ANWB niet de weg op te gaan als dat niet per se hoeft. Maar dat is toch eigenlijk altijd een goed advies. Ga niet de weg op als dat niet per se hoeft. Wie gaat er zomaar de weg op? Wij blijkbaar al die jaren, want we konden ook gewoon thuiswerken in plaats van achter elkaar aanschuiven in de file.

Impact

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Natuurlijk hebben alle maatregelen wel een bepaalde impact. Bij onze dagelijkse wandeling ’s avonds lopen mijn vrouw en ik inmiddels met een grote boog om andere mensen heen. Het rondje waar we eerst drie kwartier over deden, kost ons nu anderhalf uur, maar dat moet dan maar. Voor sommige menspersonen is de verandering niet zo groot. Toen ik mijn oudste puberdochter vertelde dat ze nu met een grote boog om andere mensen heen moest lopen, antwoordde ze: 'Maar dat doe ik al mijn hele leven'.

Even los van alle medische ellende gaat de grootste impact nog komen. De economisch impact. Want als we blijkbaar alleen nog maar ons werk in de cloud kunnen doen, zakt de hele economie in elkaar. We kunnen het blijkbaar niet alleen aan ict overlaten en er is blijkbaar nog steeds menselijk contact nodig. Dus laten hopen dat we binnenkort weer met zijn allen ’s ochtends in de file kunnen staan. Ook als dat niet per se hoeft. Schijnt goed te zijn voor de economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eens met het 'Niet omdat het moet maar omdat het kan' aangaande een deel van mijn werkzaamheden, de 'on hold' situatie betekent echter ook uitstel van werkzaamheden die niet vanuit huis gedaan kunnen worden. Advies van de minister-president om geen buitenlandse vakantie te boeken zou weleens de voorzichtige waarschuwing kunnen zijn dat we straks op volle kracht door moeten werken in een periode dat de mussen dood van het dak vallen.

zeg troelstra, trek je je keutel nu terug?

https://www.computable.nl/artikel/columns/security/6889409/1509086/spoelstra-spreekt-valt-wel-mee.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T11:06:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.