Spoelstra Spreekt: Niks waard

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

De bitcoin is voor het eerst sinds zijn bestaan meer dan vijftigduizend dollar waard. De digitale munt is nog nooit zo veel waard geweest. Je zou ook kunnen zeggen dat de dollar niks meer waard is.

Doordat steeds meer instanties de digitale munt accepteren als betaalmiddel kun je er, behalve losgeld mee betalen, steeds meer mee. Ook Tesla-topman Elon Musk gaf aan gecharmeerd te zijn van de munt, en als Elon Musk zegt ergens gecharmeerd van te zijn dan wordt de prijs direct verdubbeld. Je moet ook nooit na Elon Musk een winkel binnenstappen, want je betaalt je helemaal scheel.

Te pletter vliegen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het is een super goed verdienmodel van die Elon, want hij investeert ergens in, zegt vervolgens dat hij met veel enthousiasme ergens in geïnvesteerd heeft en daarna worden zijn investeringen direct heel veel geld waard. En met dat geld kan hij weer rakketten kopen en ze te pletter laten vliegen in de woestijn.

Zelf heb ik nog niet geïnvesteerd in de bitcoin, maar ik wacht wel tot de munt weer drie keer zo weinig waard is. De munt schommelt namelijk nogal in waarde. Dat is niet echt handig bij een betaalmiddel. De ene dag kun je voor een tientje een huis kopen en een dag later kun je met dat tientje niet eens meer een tweedehands Tesla kopen. Uit het feit dat de waarde van de munt nog steeds wordt uitgedrukt in ‘gewoon’ geld blijkt wel dat men zelf eigenlijk ook nog steeds het liefst ‘gewoon’ geld heeft.

Geld bijdrukken

En ik heb ‘gewoon’ tussen aanhalingstekens gezet omdat dat gewone geld natuurlijk ook allang digitaal is. Tegenover een bankbiljet staat echt niet meer een staaf met goud die de bank voorzichtig voor je bewaard. Helemaal niet omdat de centrale banken sinds de uitvinding van de kleurenprinter hebben ontdekt dat je nogal makkelijk even wat geld bij kunt drukken.

Dus misschien is het toch verstandig om maar eens te sparen voor een bitcoin. Of een kleurenprinter, dat kan ook.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T11:37:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.