King Cash

"Schatje. Ik heb er nog eens over nagedacht, maar het lijkt me het beste als we kerst in de Bahamas dit jaar schrappen."

"Wat! Ik heb net een nieuwe bikini gekocht! En daar kom je nu mee. Jij bent toch niet bang om te vliegen na die ramp? Vliegen is nooit zo veilig geweest. Het is zalig rustig op de luchthaven, en je hebt het vliegtuig voor je alleen."
"Mwoaah. Ik ben toch wel een beetje bezorgd. En laten we wel wezen, het is niet echt essentieel. Dan kunnen we het misschien beter maar een keer overslaan."
"Dat kun jij wel vinden, maar ik heb me er enorm op verheugd. En ik moet er niet aan denken om straks voor jouw ouders een konijn te moeten braden. Laat staan om het met ze op te eten. Ik wil het land uit."
"Ik ben met je eens dat we hier niet kunnen blijven, maar iedereen is nu wat voorzichtig. De Jantjes hebben hun plannen ook gewijzigd en gaan een weekje naar Cornwall."
"In plaats van twee weken Bahamas probeer je me een weekje 'boring Cornwall' aan te smeren?!"
"Je moet me niet verkeerd begrijpen, maar we kunnen dat soort grote reizen nu beter niet ondernemen. Daarvoor is de visibility veel te gering."
"Waar heb je het over?"
"Luister. Ik ben het volkomen met je eens dat we naar de Bahamas moeten. Ik stel ook niet voor om die vakantie te schrappen, maar ik zeg alleen dat het beter is om de reis wat uit te stellen. Een beetje op te rekken. Totdat het zicht wat beter is. Jeweetwel."
"Weet jij wel hoe het kan misten in Cornwall?"
"Waarom zouden we nu zoveel geld uitgeven aan tickets en hotels in de Bahamas, als we niet eens weten of de derde wereldoorlog uitbreekt en de hele trip ons door de neus wordt geboord? Onze return on investment is tenminste goed te meten als we eerst een klein, veilig reisje plannen. Als we terugkomen kunnen we kijken hoe we de functionaliteit kunnen vergroten als we een volgende reis uitrollen."
"Ik heb je al eens eerder gevraagd om dat rare taalgebruik te beperken tot je werk. Misschien weten ze daar waar je het over hebt. Volgens mij grijp jij die aanslagen gewoon aan als excuus om onze uitgaven te snoeien. Dat probeer je al een heel jaar."
"Tja, de afgelopen drie kwartalen is het klimaat wat slapjes. In de tweede helft van volgend jaar moeten we wel weer wat omhoog kunnen krabbelen, maar ik ontken niet dat in deze onzekere tijden geld op de bank heel wat waard is. Dat geeft vertrouwen. Dan durven onze buren ons tenminste nog eens uit te nodigen voor een spelletje bridge. De Andersons van tegenover, van wie jij zo gecharmeerd was, waar zijn die gebleven? Nou?"
"Dat is flauw. Ze hadden gewoon pech dat de fundering rot was."
"En?"
"Hoe konden zij nou raden dat hun ondergrondse zwembad was gebouwd door de oprichter van een aannemer-website die nooit eerder een baksteen had gemetseld?"
"Jij trok er anders dolgraag een baantje."
"Welja, draai het maar om. Denk maar niet dat ik mijn ogen in mijn zak heb zitten. Ik bedenk al vijf minuten hoe je me wilt gaan vertellen dat je dat huisje in Cornwall wilt huren met dat mens van Hoovers."
"Je moet niet zo kinderachtig doen. Het is niet van deze tijd om alles in eigen huis te doen. Ik ben voor open relaties. Agnes voorziet in een versterkte aansluiting op onze totaaloplossing."
"Luister eens Hank. Ik wil best een oogje toeknijpen voor jouw hobbies buiten de deur, maar ik trek een grens als dat betekent dat jij mij een week wilt opzadelen met die troelala in Cornwall."
"Nou nou, schatje. Je weet best dat jij mijn favoriete, gecertificeerde partner bent. Maar we moeten klaar zijn voor de toekomst en aansluiting zoeken met best of breed."
"Kortsluiting zul je bedoelen. Ik ben dat gebazel meer dan beu. Weet je wat jij in je road map bent vergeten op te nemen? Een break-up fee. Mijn advocaat legt morgen wel uit waarom jouw cash king is. Welterusten."
Lucas van Grinsven

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-12T00:00:00.000Z Lucas van Grinsven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.