Spoelstra spreekt: Alle ICT'ers het land uit

Als SBS6 de mening van het volk wil peilen dan gaan ze altijd de buurt in. Omdat ze overdag filmen en de meeste mensen overdag werken moeten ze dus altijd naar een buurt waar de mensen niet werken, maar midden op de dag op straat bier drinken. Conclusie en het einde van de mening van de man op straat is altijd: '...En dat gebeurt allemaal van mijn belastinggeld!' Van jouw belastinggeld, vraag ik mij dan altijd af. Van jouw statiegeld zul je bedoelen!

Zo ook de dag na de Europese verkiezingen. Wilders had fors gewonnen met bijna 20 procent van de stemmen. Ik hou mezelf dan altijd maar voor dat 80 procent van de Nederlanders niet op hem heeft gestemd. Sterker nog de opkomst was zo'n veertig procent dus 92 procent van de Nederlanders heeft niet op Wilders gestemd. Hoezo? Het volk heeft gesproken!

SBS ging de mening van de man op straat in Oude Pekela peilen. De mening van de eerste de beste man was: Het zijn de asielzoekers die met karren vol uit de Aldi komen lopen, terwijl zijn karretje slechts half vol was. De asielzoekers deden de hele dag niks terwijl hij er hard voor moest werken en daarbij pikken ze ook nog je baan in. Waarbij ik dacht, nou dan kun jij toch even niks doen en moet hij hard werken en loop jij vervolgens met karren vol uit de Aldi.

Schokkende

Maar het meest schokkende vond ik een invalide man die zei dat de zorg achteruit was gegaan. Vroeger werd hij veel persoonlijker geholpen en tegenwoordig gaat alles maar via de computer en daarom stemde hij op Wilders.

Iedereen moet zelf weten waarop hij stemt maar om de automatisering de schuld te geven van de problemen in Europa gaat nogal ver. Daarbij is het gek dat juist aanhangers van Wilders boos zijn op de ict-branche. De ict is nota bene een zo goed als blanke branche. Want je kunt zeggen over asielzoekers wat je wilt, maar ze pikken niet de banen in van ict'ers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Helaas heeft deze oude man wel een punt. Misschien wat sterk om maar meteen alle ICT het land uit te schoppen, maar het effect op de zorgpraktijk is inderdaad schokkend te noemen.

E�n voorbeed: ik heb een familielid die 35 jaar als verpleegster heeft gewerkt. In 1960 stond zij 7.5 uur per dag "aan het bed" en was er een half uur nodig voor overdracht. In 2001 (pensioen), stond ze nog geen 3 uur aan het bed en was er naast de overdracht van een uur 2.5 uur nodig voor het invullen van formuleren en andere nonsens.

Ga me nu niet vertellen dat dit vooruitgang is en ga me ook niet vertellen dat dat niet de schuld is van de ICT sector, want dat is het wel. Zij hebben het idee aan de maatschappij verkocht dat als je meer meet je ook meer weet. ONZIN, je hebt alleen minder tijd om echt werk te DOEN. De zorgsector is - net als vele andere sectoren - geen fabriek met een werkproces die je kunt engineeren.

Harold,

Die registratiewerkzaamheden zijn bedacht door de overheid en NIET door de zorginstellingen. Want o-jee, de zorg is zo duur dus laat al die 'luie' instellingen maar eens verantwoorden wat ze de hele dag aan het doen zijn! Gevolg: zorgmedewerkers kunnen door alle administratie minder mensen helpen, waardoor de zorg nog duurder wordt. Briljant!
In mijn beleving is ICT dan ook een noodzakelijk middel om de benodigde tijd nog enigszins binnen de perken te houden.

Leuk bedacht, maar het is IETS anders gegaan. De overheid is door ICT sales op het idee gebracht dat veel meten een goed idee was om die luie zorgverleners in de gaten te houden. Zoiets kan de overheid toch nooit zelf bedenken!

Zonder ICT was die hele adminhandel uberhaubt niet uitvoerbaar geweest en hadden we het hele probleem niet gehad. Kortom oorzaak en gevolg liggen hier anderom.

Dus ik blijf ff bij de stelling: alle ICTers het land uit EN de internetverbinding met India en omstreken afbinden en we hebben een betere zorg :-).

Dom, politiek-correct stukje met het inmiddels wel heel erg uitgemolken standpunt dat alleen de werkloze, onwetende onderbuik op rechts stemt. Been there, done that. Het ict-gerelateerde aspect lijkt er bij de haren bijgesleept te worden. Keep the dayjob.

@Harold
O o o o....zeker zelf werkzaam in de zorg oid?

Je laatste zin is echt zo niet slim...als je die stelling nu echt hebt dan is het misschien beter dat jij ook uit ons land vertrekt..

"De ict is nota bene een zo goed als blanke branche."

Onzin Spoelstra.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-17T09:22:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.