Spoelstra spreekt: Duurder dan Neymar

Apple heeft vorige week de duizend miljard dollar aangetikt. Ze zijn duizend miljard waard! Ik wist niet eens dat onze telling zo ver ging. Duizend miljard dat is nog meer dan ontelbaar. Ik dacht dat Neymar duur was maar als je Apple bezit kun je ongeveer vijfduizend Neymars kopen. Maar aan de andere kant wat moet je met vijfduizend Neymars? Je mag er maar elf opstellen en hij kan niet eens keepen.

Apple is dus ongeveer 750 euro per chinees waard. 750 euro dat is ook ongeveer het jaarsalaris wat Apple aan de gemiddelde werknemer in China betaalt. Je moet ergens geld aan over houden om duizend miljard waard te worden.

Je kunt mooie dingen doen voor duizend miljard. Met duizend miljard kun je de temperatuur op aarde twee graden laten dalen of stijgen. Een beetje afhankelijk van je behoefte. Je kunt er gewoon de honger in de wereld mee oplossen of een medicijn tegen aids ontwikkelen. Maar nee, daar steken we niet ons geld in. We willen liever een veel te dure telefoon met een waardeloze batterij. 

Meer dan waard

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Vraag is natuurlijk, zijn ze dat waard? Daar kan ik heel makkelijk op antwoorden: Ja, ze zijn het meer dan waard. Tenminste voor de belegger. Apple is namelijk veel meer dan een device-boer. Het is een omgekeerde pinautomaat. Terwijl jij je pincode intoetst op je Apple-device komt er op het Apple-kantoor geld uit de muur. Daarom willen ze bij Apple ook dat je zo makkelijk mogelijk kunt inloggen. Hoe sneller jij inlogt des te sneller komt er geld uit de muur van Apple.

En de beleggers hebben het vertrouwen erin dat dit nog wel een tijdje door zal gaan. Ik denk ook dat de belegger weten dat Apple niet getrouwd is, anders was die duizend miljard allang op geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T10:35:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.