Spoelstra spreekt: Digitale rust

Ook tijdens mijn vakantie maak ik weer volop gebruik van ict. Niet zo zeer om te werken, maar puur voor de vakantie. Ik kijk wat voor weer het morgen wordt op Buienradar, rij met mijn navigatie probleemloos naar een bestemming, ik heb de viersterren camping via internet geboekt mede op aanraden van andere bezoekers en de kinderen achter in de auto zitten rustig elf uur lang het legaal gedownloade complete oeuvre van Pipi Langkous te bekijken.

We kunnen niet meer zonder ict lijkt het wel. Maar dat is niet waar. We kunnen heel goed zonder ict. Ik kan namelijk ook gewoon met de ANWB-kaart naar Italië reizen, het weer in de Telegraaf lezen, een reis boeken via het reisbureau en de kinderen geef ik een rol Fruit Mentos, een kleurboek en ik kijk ze met een blik aan waarvan zij weten, een verkeerde beweging en papa is boos.

Onvoorspelbaar

De vakantie gaat dan ook gewoon door. De vakantie gaat wel iets anders door. Bij de eerste afslag heb ik namelijk al ruzie met mijn vrouw omdat zij wel kan kaartlezen maar dan hebben we het over ansichtkaarten. Het weer in de krant is net zo onvoorspelbaar als Buienradar, de kinderen achter in auto hebben binnen zes minuten het kleurboek vol gekrast en zodra we uit de bebouwde kom zijn roept de eerste al: ‘Ik moet poepen.'

Als we eindelijk aankomen op de plaats van bestemming blijkt de camping smerig, de caravans staan opeengehoopt op nog geen halve meter afstand van elkaar en als je een geoefende vierdaagse loper bent ligt de camping inderdaad op loopafstand van het kiezelstrand.

Fijn op vakantie

Conclusie: met ict kun je eigenlijk niks wat je anders niet kunt, maar het maakt het wel een stuk makkelijker. Met die gedachte ga ik fijn op vakantie.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als we de geleerden moeten geloven gaan we over 20 jaar met robots op vakantie, tot die tijd moeten we het met mensen doen, mooi toch en geniet ervan!

@ Willem

tegen die tijd hebben we 3D met look, feel @ smell en is het een kwestie van wat Tbit

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-01T11:32:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.