Spoelstra spreekt: appels en peren

Dit artikel delen:

Ze zeggen dat je geen appels met peren kunt vergelijken. Je kunt heel goed appels met peren vergelijken. Een appel is rond, zoetzurig van smaak en heeft een hard klokhuis. Een peer is peervormig, smaakt naar peer en heeft het klokhuis van een peer.

Als de appel en peer digitaal waren geweest, had je ze zelfs nog makkelijker kunnen vergelijken. Automatiseren maakt namelijk alles plat en eenvoudig te vergelijken. Neem stemwijzer.nl. Als je twijfelt of je bij de komende Europese verkiezingen links of rechts moet stemmen, ga dan naar stemwijzer.nl. De uitkomsten zijn wel zeer voorspelbaar: vul je overal nee in, stem dan SP, vul je overal weet niet/ geen mening in, stem dan op D66.

 Ook de keuze voor de juiste partner is door ict vereenvoudigd. Kijk maar naar internetdaten. Vroeger zakten je criteria bij elk volgende glas bier. Internetdaten gebeurt vaak nuchter dus de harde criteria blijven recht overeind staan. Je kunt eenvoudig in een database uitzoeken wie je leuk vindt. De ander heeft jouw kenmerken er ook uitgepikt en zie daar een perfecte match. Mits natuurlijk alles eerlijk is ingevuld. Als je kijkt welke zoektermen vrouwen het meest gebruiken dan zijn dat lang, sportief en eerlijk. Als je kijkt waar mannen op zoeken, dan is dat lief, gezellig en blond. Hoezo, eerlijk?

Hulpmiddelen

Ik heb mijn vrouw nog zonder ict-hulpmiddelen leren kennen. We waren elkaar sowieso niet tegengekomen op een datingsite, want ze had kunnen zoeken wat ze wilde, maar met zoektermen als lang, knap, slim en grappig had ze mij niet gevonden. Ik haar overigens ook niet, want welke vrouw zet er nou bij haar eigenschappen dat ze goed kan stofzuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Een kleine correctie; het gezegde luidt dat je appels en peren niet kunt optellen. Vergelijken kan natuurlijk wel. Dat vergelijken kan de computer overigens veel minder goed dan de mens. Want bij het vergelijken van appels en peren komt de smaak om de hoek kijken. Gelukkig hebben computers per definitie geen smaak en zien de matchingsprogramma's van de datingsites mogelijkheden die in de emotionele praktijk geen schijn van kans hebben. En het omgekeerde komt evenzeer voor. Gelukkig maar; de rol die de computer opeist is al veel te groot.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-29T09:52:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.