Spoelstra spreekt: Hype

Trendwatchen

Dit artikel delen:

Als columnist moet je ook een beetje trendwatcher zijn. En ik moet zeggen dat lukt me aardig. Als ik zie welke trends ik de afgelopen tijd gespot heb.

Nu is het trendspotten natuurlijk niet het moeilijkst. Je ziet het hele schoolplein in groepjes van twee rond een gootje en je weet, het is knikkertijd. Moeilijker is natuurlijker om te onderscheiden wat een hype is en wat blijvend. En bij dit laatste heb ik het meestal bij het verkeerde eind. Youp van het Hek liet met twee grapjes het merk Buckler eens verdwijnen in Nederland. Als ik kijk naar de trends die ik heb neergesabeld dan bloeien deze als nooit te voren.

Te beginnen met de kredietcrisis. Wie had gedacht dat dat zo'n hype zou worden? Of de Iphone. De nieuwe versies zijn niet aan te slepen. Binnen een paar dagen tijd heeft Apple al meer dan een miljoen van het nieuwste model verkocht. Zelf denk ik er ook over om eentje aan te schaffen al was het alleen maar om dat je er zo makkelijk mee kunt twitteren. Wat Jacob, twitter jij? Ja, ik ben er achter gekomen dat mannen veel beter zijn in twitter dan vrouwen en als je als man iets beter kan dan een vrouw moet je het doen ook. Hoezo zijn mannen beter in twitteren dan vrouwen? Vrouwen hebben aan honderd en veertig tekens niet genoeg.

Hyves

Hyves wordt ook steeds groter. Ik krijg nog steeds uitnodigingen van oud -klasgenoten die mij uitnodigen op hun Hyves. Hallo, ik heb bij je in de klas gezeten. Ja en? Toen wou ik ook geen contact. Sterker nog, volgens mij heb ik jou nog gepest. Dus ik zit nog steeds niet op Hyves. Wel op Linkedin en ik snap zelf ook niet waarom.

Maar dit zijn natuurlijk allemaal maar randzaken. De echte trends die er toe doen heb ik nog niet behandeld zoals virtualisatie of cloudcomputing.

Alsof ik daar iets zinnigs over te zeggen heb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Jacob, virtualisatie van je persoonlijkheid doe je op hyves, linkedin en zulke trendy sites. Je bent er dus toch mee bezig, met dit soort cloudy groepjes.

"Ja en? Toen wou ik ook geen contact.
Sterker nog, volgens mij heb ik jou nog gepest"
En dan beweren ze hier dat alleen ict-er contact gestoord zijn.. Cyber_bullie Spoelstra strikes again.

"Alsof ik daar iets zinnigs over te zeggen heb."
Daarom zou ik het lekker bij trendwatchen houden Jacob ;-)

Aha, lees hier weer een column van Jacob Spoelstra waar ik niets aan vind. Wordt dit een trend Jacob?

Het is iPhone, geen Iphone.

Twitter: leuk om BN'ers of invloedrijke personen te volgen. Niet dat Jacob op de wc zit of een column aan het verzinnen is.

Hyves: toch leuk te zien wat oude kennissen bereikt hebben (of niet bereikt).

Mooiste is dat 'trends' of hypes door vraag beantwoordt worden, en dat aanbod niet per definitie een succes wordt. Zoals MS z'n nieuwe zoekmachine. Of een 3rd Life, na het inmiddels ter ziele Second Life.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-01T08:57:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.