Spoelstra spreekt: En rap een beetje!

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Het klonk als een Belgenmop. België krijgt van de EU een boete van vijfduizend euro per dag omdat ze te traag internet hebben.

De Belgische overheid heeft verzuimd om breedbandinternet makkelijk en betaalbaar beschikbaar te maken. Natuurlijk hebben ze in België niet een fatsoenlijke digitale snelweg. Ze hebben niet eens een normale gewone snelweg. Zodra je België inrijdt dan krijg je een nekhernia van alle gaten in het asfalt. Vlak voor de grens geeft Flitsmeister ook automatisch de melding ‘Pas op slecht wegdek’ (en dit is niet eens een grapje).

Rookhok

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Meer informatie op zijn site.

Je ziet waar de prioriteiten liggen in de Europese Unie. Begrotingsregels of milieunormen overtreden is geen enkel probleem, maar heb je een beetje traag internet dan wordt het dokken. We willen snel internet en rap een beetje! Een beetje ict-project loopt minimaal een half jaar uit, maar zodra een webpagina niet binnen twee seconden laadt, hoeven we de informatie niet meer en gaan we naar een andere pagina.

Op kantoor is het nog erger: zodra internet eruit ligt gaan de rokers richting het rookhok en gaat de rest van de organisatie met de armen over elkaar heen zitten. ‘Ik kan niks meer doen, internet ligt er uit’. Als internet de enige reden is dat je maar kantoor moest komen om te kunnen werken, dan had je dus ook net zo goed thuis kunnen werken.

Zwembad

De Belgen hebben natuurlijk ook de pech dat het hoofdkantoor van de EU in Brussel staat. Je ziet de gefrustreerde EU-ambtenaren schelden op dat Belgisch internet dat zo traag is als dikke stront. Benieuwd waar ze straks nog meer boetes voor uitdelen. Te weinig mayo bij de friet?

Ik heb trouwens het artikeltje over de boete van de Belgen ook even doorgestuurd naar onze camping in Zuid-Frankrijk. Internet was daar vorig jaar zo traag. YouTube was gewoon in zwart-wit. We zijn uit pure verveling maar aan het zwembad gaan liggen. Wifi was daar gelukkig wel beter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-10T10:29:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.