Spoelstra spreekt: Veel beloven loont

Politici doen allerlei gekke beloftes tijdens verkiezingscampagnes. De VVD-politici zijn hierin koploper en winnen daarom ook altijd de verkiezingen. Leren we hier iets van? Nee, want de volgende verkiezingen beloven ze gewoon keihard weer van alles en winnen ze weer de verkiezingen. Het lijkt de ict-industrie wel.

De leverancier die het beste kan liegen, wint de aanbesteding. Leren we hier iets van? Nee, want de volgende aanbesteding zie je diezelfde leverancier, waarvan het niet nakomen van beloftes breeduit is uitgemeten in tv-programma’s zoals Zembla, alle landelijke dagbladen en uiteindelijk een parlementaire enquêtecommissie, gewoon weer mee doen en winnen.

Kroketje

"Zolang we ons druk maken om kroketten in ons land hebben we het best wel goed voor elkaar."

Er komen nu gemeenteraadsverkiezingen aan en ook daar worden veel beloftes gedaan, alleen gaat het daar vaak om hele lullige zaken. Zaken waarvan zelfs de rijdende rechter zou zeggen: joh, val mij hier niet mee lastig. Zo hoorde ik van de week een reportage op de radio over de gemeente Tilburg waar kiezers zich druk maken dat de half jaar geleden uitgebrande Febo nog steeds niet is opgebouwd. Als je nu gaat winkelen ben je dus volledig aangewezen op de rookworst van de Hema. De aanwezige lokale CDA-politicus verzekerde de mevrouw dat deze kwestie de volle aandacht heeft van zijn partij en, als de mevrouw maar op het CDA stemt, de mevrouw binnenkort al winkelend weer een kroketje kan eten.

Ook tijdens projecten heb je van die gemeenteraadsleden er tussen zitten, die met punten aan komen zetten waarvan jij denkt: is dit waarom we een half jaar uitlopen? Omdat jij ergens geen vinkje kunt zetten? Moeten we daarom ons hele erp-systeem vervangen? Misschien moeten we jou vervangen.

Ach, zolang we ons druk maken om kroketten in ons land hebben we het best wel goed voor elkaar. En als iemand in een project hele lullige dingen gaat vragen, moet je precies hetzelfde denken: we hebben het qua ict best wel goed voor elkaar.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh ja liegen bij de gemeente, we hadden een zaak bij de Raad van State over woningbouw achter ons. Een wethouder stond tegenover de rechters gewoon zaken te beloven wat hij eigenlijk niet waar kon maken! Je bent als burger niet scherp genoeg om dan op dat moment daarheen te prikken en de juiste vragen te stellen. Tja politiek, met alles wat we meegemaakt hebben is mijn vertrouwen in de politiek tot het nul punt gedaald. Let wel de gemeente ligt in de bible belt.
Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven met leveranciers als je niet volledig zaken kundig bent. Ook bij een semi overheid instelling waar ik werkte, waar een zgn. enterprise architect van zo'n grote automatiseerder binnen kwam om de omgeving te 'moderniseren' , deze had carte blanche, je raad het al, binnen een jaar was het budget op.

Het referendum dat afgeschaft wordt omdat de uitslagen niet bevallen, geld dat naar Griekenland gaat wat zeker terug zou komen of de miljarden die per jaar aan digitale bouwfraude over de balk worden gesmeten. U en ik hebben daar niets over te zeggen terwijl dat wel de bedoeling hoort te zijn.

Nederland is geen democratie.
(Mocht u dat nog niet weten.)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-14T10:49:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.