Spoelstra spreekt: eiPhone

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Hoera, over een paar weken komt de nieuwste variant van Apples iPhone in Nederland op de markt. De iPhone doet me sterk denken aan de nieuwe cd van Marco Borsato. Men staat er voor in de rij, maar het voegt niks toe aan wat men al in de kast had staan.

Net als bij de iPhone. Je moet wel een ei zijn om te denken dat je allerlei nieuwe dingen kunt met deze telefoon annex faxapparaat, televisie, navigatiesysteem en sinaasappelpers. Jawel, dat laatste kan ook. Als je maar hard genoeg perst.

Toch doet Apple wel iets goed. Behalve dat ze goede ontwerpers in huis hebben (maar ga dan in de mode, denk ik), zorgen ze natuurlijk wel voor een stuk gebruiksvriendelijkheid. Althans, die suggestie weten ze te wekken. En als je zo'n apparaatje koopt, dan voel je je natuurlijk hip. Hier gaat de vergelijking met Marco Borsato dus even mank.

De Chinezen hebben het apparaat inmiddels gekopieerd, want daar zijn Chinezen nu eenmaal goed in. En Microsoft zal binnenkort ook wel met net zoiets op de markt komen, want daar is Microsoft ook weer goed in.

Zelf wacht ik nog even met aanschaffen tot ik het apparaat gratis krijg bij een pre-paid abonnement. Ik heb nu nog gewoon een mobieltje waarmee ik alleen maar kan bellen, internetten, tekstverwerken, navigeren, faxen, e-mailen, sms-en, spelletjes doen, plannen, kijken hoe laat het is, muziek beluisteren, foto's en filmpjes maken en mijn tv op afstand  bedienen (als je maar hard genoeg gooit).

Ik ben niet zo hip. Ik sta in de rij voor de nieuwe cd van Neil Young.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik sta nooit in de rij voor goederen, zeker niet voor cd's, die bestel ik altijd via het internet, volgende dag in huis. Misschien moet je toch wat meer met je tijd meegaan...

In de rij staan doe je tenslotte toch alleen bij de efteling.

Filmpjes maken? Dan is de iPhone inderdaad niet je ding.

@Peter: Dat wordt dan toch lastig, want de iPhone kun je straks helemaal niet via internet bestellen. Je moet hem namelijk in de winkel gelijk met je abonnement activeren. Hoezo met je tijd meegaan...

Laat ik ergens uit blijken dat ik zo'n eiPhone zou willen hebben. En bovendien, wie zegt dat je hem niet via internet kan bestellen, dit zal straks wellicht best mogelijk zijn, maar dan met een afspraak tot ophalen in de winkel en meteen activeren. Het een sluit het ander tenslotte niet automatisch uit en lijkt mij nog altijd een betere wijze van bestellen dan wachten hoeveel klanten er in een winkel op je af komen om vervolgens nee te moeten verkopen omdat de voorraad niet afdoende bleek...

Een Hi-abonnement (SIMkaart) kun je tenslotte ook gewoon via internet bestellen. Na bestellen wordt dit abonnement uiteraard niet zomaar in je brievenbus gedeponeerd. Je dient bij het bezorgen door een KPN persoon aan de voordeur je paspoort of identiteitsbewijs te overhandigen, die door de aanbieder vergeleken wordt met de gegevens die je op het internet hebt achtergelaten en op dat moment ??k op echtheid wordt gecontroleerd. Je tekent vervolgens ook op dat moment voor accepteren van het abonnement en de bijbehorende voorwaarden. Niet anders dus als wanneer dit in een winkel zou plaatsvinden.

Je hoeft dus tegenwoordig voor geen enkel artikel meer in de rij te staan!

Ik ga dus aardig met mijn tijd mee ja...

Ik snap niet dat je als "columnist" een heel artikel over een smart phone kunt schrijven zonder dat er ook maar iets zinnigs in staat of toegevoegde waarde heeft op deze wereld.
Ik vraag me dan af of dit eerder te maken heeft met jaloezie of met afgunst? Niet? Dan zou je verwachten dat dit artikel ook nog een vervolg krijgt over de Nokia/Siemens/LG of iets dergelijk, of blijft het bij schreeuwen in een lege ruimte?

En kan je mij vertellen waarom je als goede ontwerper in de mode moet gaan werken... Dus dan zouden autodesigners, meubelmakers, architecten, grafisch ontwerpers allemaal maar in de mode moeten?
Ik hoop het niet, want dan ziet heel de wereld er straks uit met een te strakke lucht en een te groen grasveldje alla Teletubbies.
Nee ik ben geen Windows-hater, het is gewoon niet mijn ding.
Sommige mensen maken een bewuste keuze omdat ze zichzelf daar prettig bij voelen, en niet omdat de hele wereld dat doet.

En dan de belachelijke vergelijking met Dhr. M. Borsthaar... vond hem eigenlijk eerder in het wereldje van Windows passen... altijd achter elkaar aan gaan.

Goed, even naar de stad voor een heerlijke cd van Radiohead, die is te verkrijgen op USB stick, even op mijn telefoon gooien en op de weg terug naar huis gelijk maar even luisteren...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-11T10:38:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.