Spoelstra spreekt: Lui

Dit artikel delen:

Automatisering maakt mensen lui. Zo zijn er veel mensen te lui zijn om de welkomstboodschap van hun voicemail in te spreken. Als je ze belt dan krijg je: dit is de voicemail van 06-4355 en nog een paar nummers.

Als ik dat hoor, dan is het eerste wat ik denk: shit, heb ik wel het juiste nummer gedraaid? Waarom krijg ik anders deze nutteloze informatie? Er wordt een nummer herhaald wat ik net heb ingetoetst. Ze kunnen de welkomstboodschap beter veranderen in: 'Dit is de voicemail van het telefoonnummer dat u zojuist heeft ingetoetst. Heeft u het verkeerde nummer ingetoetst, spreek dan na de piep een boodschap in voor een compleet vreemde'.

Je kunt tegenwoordig ook op een hele luie manier condoleren. Zodra er een ramp gebeurt of een bekende Nederlander dood gaat, dan is er al, voordat de temperatuur van de overledene beneden de 37 graden is, een condoleanceregister op het internet. Niks zweterige handjes geven, de juiste woorden kiezen en een stevige knuffel. Nee, snel naar www.condoleanceregister.com, een lullig tekstje schrijven en weer terug naar Youtube om de ramp via vijftien verschillende kanten te bekijken. Het kost nog geen twee minuten en het geeft je toch een goed gevoel.

Stemmen

Vier juni zijn de Europese verkiezingen en hier moet je nog wel moeite doen. Je moet de moeite nemen om naar het dichtstbijzijnde schoolgebouw te gaan om te stemmen. Maar er komt een tijd dat we ook dit vanuit onze luie stoel kunnen doen. Het zou de opkomst en uitslag wel eens behoorlijk kunnen beïnvloeden. Luie mensen hebben toch een andere mening dan harde werkers. Het tellen van de stemmen hoeft dan ook niet meer zo lang te duren. Zodra de stemming gesloten is weten we met één druk op de knop dat heel Nederland het bestaan van Mark Rutte heeft ontkend.

Kortom, automatisering is een zegen voor luie mensen. Wel cru dat u daar zo hard voor moet werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mark Rutten? Nooit van gehoord.

Overigens erken ik ene Mark Rutte alleen als ex-fractievoorzitter van de VVD.

Lui? Volgens mij is dit uitermate efficient
Je bent toch slechts een nummer in deze maatschappij. Waarom dan nog moeite doen om je naam in te spreken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T09:10:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.