Spoelstra spreekt: Multitasken bestaat niet

Dit artikel delen:

Het grootste misverstand dat er bestaat over vrouwen is dat ze heel goed meerdere dingen tegelijk zouden kunnen. Zij kunnen dat ook niet. Vraag je vrouw maar eens iets terwijl ze druk achter haar laptop bezig is. Grote kans dat ze heel geïrriteerd opkijkt en zegt: ‘Je ziet toch dat ik bezig ben!’. En gelijk heeft ze.

Andersom vind ik het ook super irritant als ik iemand iets vraag en diegene gaat ondertussen op een schermpje zitten kijken. Helemaal erg is als diegene er ook nog bij zegt: ‘Ga door, ik luister’. Mijn gesprek bevat dus blijkbaar zo weinig relevante informatie voor jou dat je er met gemak nog een activiteit naast kunt doen. Mijn conversatie is dus een soort achtergrondmuziek. Of nog erger, je verveelt je zo als ik je iets vertel, dat je er iets naast moet doen anders val je in slaap.

Apps uitschakelen

Multitasken bestaat niet. Je doet niet twee dingen tegelijk. Nee, je doet twee dingen half. Het kan nog gevaarlijk zijn ook. In de auto bijvoorbeeld. Er is nu een apparaatje die automatisch je telefoon uitschakelt zodra je in de auto stapt. Je kunt dan nog wel handsfree op inkomende oproepen reageren maar voor de rest schakelt het alle andere apps uit. Je kunt ook gewoon je telefoon op mute zetten en op de kop leggen.

Bezig zijn met je telefoon in de auto is levensgevaarlijk en lastig te controleren. Het antwoord van de overheid is waarschuwen. Net zoals ze met alcohol in het verkeer doen. Zo zie ik vaak een bord boven de weg hangen met daarop de vraag: ‘Ben jij de Bob?’. Dat is een rare vraag als je al achter het stuur zit. Zou er iemand achter het stuur zitten en bij zichzelf denken ‘Ik heb anderhalf kratje bier op, waarom zit ik eigenlijk achter het stuur? Ik heb niet eens een rijbewijs. En jij zit broodnuchter naast me. Goed dat dat bord me er op wijst’. Het bord is nog gevaarlijk ook, want in plaats van voor me, zit ik naar boven te kijken.

Was opvouwen

Nu schoot me net een heel leuk einde van deze column te binnen, maar net op het moment dat ik het wil tikken, legt mijn vrouw een stapel was op mijn schoot met de vraag: ‘Kun je deze even opvouwen en in de kast leggen?’. Weg leuk einde. Multitasken bestaat niet.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-01T10:06:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.