Spoelstra spreekt: Recht op gratis wifi

Dit artikel delen:

Ik waarschuw alvast, ik ben op vakantie dus dit wordt wederom een column over slechte wifi op de camping. Maar Jacob, het is toch geen 2006 meer? Het is inmiddels 2018. We kunnen inloggen door met onze ogen te knipperen. Zelfs in Stadskanaal hebben ze internet. Daarbij kun je tegenwoordig in heel Europa met je telefoonbundel internetten.

Dat klopt allemaal maar om met het laatste te beginnen, een telefoonbundel van een paar gig daar ben je tegenwoordig in drie dagen doorheen. Dus ja, ik heb wifi op de camping nodig. En niet alleen ik, ook mijn vrouw en vooral mijn kinderen.

Één device

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De camping waar we dit jaar zaten had bedacht, waarschijnlijk om ons te pesten, dat we weliswaar gratis wifi kregen maar het was slechts voor één device. En natuurlijk kon je ook wifi bijkopen voor de andere devices, maar voor dat geld kun je ook een nieuwe spits voor Feyenoord kopen. En dat is meestal ook weggegooid geld. Dus we moesten met z’n vieren uitmaken wie z’n device de gratis wifi kreeg. Mijn vrouw en ik speelden direct onze - ja, maar ik moet bij mijn werkmail - kaart, de oudste dochter speelde uiteraard haar - ja, maar ik krijg allemaal belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar - kaart en de jongste dochter heeft gewoon een lief koppie. Die heeft nooit argumenten nodig.

Uiteindelijk heeft mijn vrouw de gratis wifi gewonnen. Ze kan amper de laptop aan en uit zetten, maar op de een of andere manier wint ze bij ons thuis elke discussie. Einde van het verhaal is dus dat ik voor mij en mijn oudste dochter maar weer flink de portemonnee heb getrokken om extra te betalen voor wifi die zo traag was als dikke stront.

En mijn jongste dochter? Die had genoeg aan haar telefoonbundel. Op de een of andere manier hebben we haar een belachelijk grote internetbundel gegeven. En snel!

Vakantie

In verband met mijn vakantie zal ik komende woensdag 29 augustus niet via de onsite-kolommen van Computable tot u spreken. Vanaf 5 september spreek ik echter weer wekelijks op deze website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel herkenbaar!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T10:23:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.