Spoelstra spreekt: Geen boete maar behandeling

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Toen ik mijn oudste dochter vertelde dat ze niet meer mocht appen op de fiets, was haar reactie: ‘Maar wat moet ik dan doen op de fiets?’. Waarop ik zei: ‘Uhhh, fietsen?’. Ze keek me aan alsof ik uit 1927 kwam.

We mogen niet meer appen op de fiets. Dit mocht al niet maar nu wordt het ook beboet. Gek eigenlijk dat we blijkbaar moeten afspreken waar je wel en niet mag appen. We denken dat we twee dingen tegelijk kunnen. Dat klopt ook. We kunnen inderdaad heel goed appen en niet op de weg letten tegelijk.

Operatief verwijderen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Meer informatie op zijn site.

Mijn kinderen denken dat ze het konijnenhok kunnen schoonmaken met één hand. Met de andere hand appen ze. Gevolg is dat het konijnenhok half wordt schoongemaakt en dat de app vol met spelfouten staat. Ze kunnen het ook niet op een andere manier want de telefoon zit vastgeplakt aan hun hand. Als ze een nieuwe smartphone willen moet de oude eerst operatief verwijderd worden.

Probleem met appen is ook dat je niet alleen dat appje verstuurd of leest, je bekijkt ook nog even dat andere bericht, checkt nog even het weer, kijkt wat de opstelling van het Nederlands elftal is, ziet dat er nieuw seizoen van Games of Thrones op Netflix staat en vervolgens kijk je nog even de eerste vier afleveringen.

Zonder benzine

Wat is de noodzaak om constant online te zijn? Zijn we bang om wat te missen? Hoe vaak ik niet het zinnetje hoor ‘Sorry, maar ik moet even dit belletje aannemen’ of ‘Sorry, maar ik moet even reageren op dit appje’. Alsof ze bij de luchtverkeersleiding op Schiphol werken. ‘Sorry, maar ik moet even deze Boeing 737 zonder benzine laten landen’.

Volgens mij zijn we gewoon verslaafd en moeten we geen boetes krijgen maar worden opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T09:30:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.