Spoelstra spreekt: Uitverkoren generatie

Mijn oudste dochter wil later graag dierenarts worden. Dat wordt je niet zomaar, want voor de opleiding tot dierenarts worden slechts een beperkt aantal studenten toegelaten. Blijkbaar hebben nog veel meer meisjes de droom om kleine katjes in te laten slapen en tot je oksel in de achterkant van een koe te zitten.

Voor populaire studies zoals geneeskunde of piloot geldt een zogenaamde numerus fixes. Als je niet weet wat dat betekent wordt je sowieso niet toegelaten. Er dreigt nu ook een wachtlijst te ontstaan voor sommige informaticastudies.

Populair

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Wie had dat ooit gedacht? Dat ze in de rij staan om de it in te gaan. In het rijtje met populaire banen komt nu tussen hartchirurg en helikopterpiloot, senior mainframe developer te staan. Speelt natuurlijk ook mee dat jongeren kiezen voor studies waar je later zeker een baan in kunt krijgen. Je kunt wel een studie ‘Tropische dieren in Nederland’ gaan studeren maar de opwarming van de aarde gaat nog niet hard genoeg dat hier voldoende banen in zijn te vinden. 

Maar er bestaat dus nu een kans dat je afgewezen wordt voor een it-studie. Hoe voelt dat als jij niet uitverkoren wordt om de it in te gaan? Wat denk je dan bij jezelf? Shit, daar gaat mijn droom om scrummaster te worden. En wat is dan het alternatief? Alsnog aardrijkskunde-leraar worden? Dat was vroeger de vooropleiding om de it in te gaan. Eerst overspannen worden als aardrijkskunde leraar, vervolgens doe je een Itil-cursus bij de Loi en tien jaar later ben je een scrummaster bij de overheid. 

Voor de sector is het goed dat er zo veel interesse is in de it-studies. We krijgen dus nu een generatie it’ers die er zelf voor gekozen heeft om de it in te gaan. En nog mooier, ze zijn nog uitverkoren ook.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn kinderen willen Youtuber en Twitch streamer worden.
Weet iemand daar nog een relevante opleiding voor?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T10:19:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.