Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Beste leden van het Europees Parlement

Dit artikel delen:

Mijn naam is Neelie Kroes en bij dezen wil ik solliciteren voor de functie van commissaris ICT van Europa. Hoewel ik besef dat ik behoorlijk kansloos voor deze functie ben, ik ben immers 68 jaar en vrouw en dan ben je in de ict dubbel gehandicapt, wil ik u middels dit schrijven toch overtuigen van mijn kwaliteiten.

Het feit dat ik een vrouw ben, heeft mij nog nooit verhinderd om functies te vervullen waar je beter geen vrouwen op kunt zetten. Zo heb ik mij als staatssecretaris voor Verkeer en Waterstaat zonder enig resultaat met het autorijden in Nederland bemoeid. Maar goed dat doet elke vrouw in Nederland en mijn chauffeur vond het helemaal niet erg.

Tevens heb ik als staatssecretaris Verkeer en Waterstaat aangetoond dat het sneller maken van verbindingen nou niet bepaald mijn sterkste punt is. Maar aan de andere kant: wat heb je nou aan snelle verbindingen? Alsof Afrikanen massaal op een gammel bootje of boomstam de straat van Gibraltar oversteken omdat we hier sneller internet hebben.

Pesthekel aan Microsoft

Een reden waarom ik wel heel geschikt ben voor de functie, is het feit dat ik in mijn vorige functie als Europees Commissaris voor mededinging heb laten zien dat ik een pesthekel aan Microsoft heb. Daar waar ik kon, heb ik ze torenhoge boetes opgelegd die ze overigens lachend hebben overgemaakt. Geld dat vervolgens ook weer lachend is overgemaakt naar een ander rekeningnummer en toen hebben we er nooit meer iets van gehoord.

Als laatste wil ik nog even benadrukken dat ik al jaren lid ben van ict en dat er maar weinig boekenclubs zijn waar je voor zo weinig geld zulke leuke boeken en cd's kunt kopen. Zelfs de boeken van de maand zijn leuk.

Ik hoop op een snelle reactie van uw kant en licht deze brief graag in een mondeling gesprek met u toe. Dan zult u zien dat ik er nog minder van af weet dan mijn voorlichter net voor u heeft opgeschreven.

Met vriendelijke groet,
Neelie Kroes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik heb echt geprobeerd te ontdekken waar de humor zit in dit stukje... helaas!

nee, geen humor, gewoon cynische text,
zeker andere prioriteiten?
Ik vind dat Neelie als enige succesvol M$ aangepakt heeft, dat is nog niemand gelukt.

Hup Neelie!!

Spoelstra is inderdaad wel eens sterker geweest.
Wie heeft zich met de juiste spelling bemoei-t- : Jacob, Neelie of haar voorlichter?

Ik heb inderdaad ook wel eens betere artikelen gezien. @Tim: de spelling is overigens wel goed hoor. Pas de vuistregel "maak er maar verleden tijd van" toe: "ik bemoeide..." en dat is met een "d" en niet met een "t".

Wel weer mooi dat we zo tijdens het middaguur hiermee bezig kunnen zijn. We hebben het toch maar goed in Nederland!

Wat betreft Neelie denk ik overigens dat zij het wel gaat redden. Dat is haar elke keer nog gelukt. Des te opmerkelijker wordt het als je beseft dat ze als liberaal (ze is toch van de VVD?) zich al jaren "namens de overheid" bezig houdt met bemoeienissen betreffende de vrije markt. Zelfs de liberalen kunnen zich dit permitteren. Is dat nu het "echte dualisme"?

Ook weer mooi dat ik zo'n politiek getinte opmerking kan en mag maken in Nederland. We hebben het echt goed!

Waarom dan zo cynisch klagen, Jacob Spoelstra?

Neelie gaat het inderdaad wel redden. Dit is zo'n post waarvan zelfs Gartner inmiddels ontdekt heeft dat je geen ict-er hoeft te zijn om het goed te kunnen doen. En laat Neelie maar schuiven.

@Gert: De spelling in het artikel is inmiddels aangepast. Nu is het inderdaad wél goed. Het stond er met een t, ik maakte daarom bewust dezelfde fout in mijn reactie ;-)

zwak, ziek, zonder inhoud
ben blij dat ie niet bij mij werkt

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-20T09:14:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.