Van Vliet: Handen af van het mobieltje

Dit artikel delen:

Ik had eigenlijk mijn honderdste column helemaal aan een sjiek e-overheidonderwerp willen wijden, materiaal genoeg zou je denken. Ik heb toch besloten om het te hebben over een attribuut dat we sluipenderwijs altijd bij ons dragen; de mobiele telefoon. De intensiteit waarmee we de mobiele telefoon gebruiken, levert steeds meer problemen op.

Nu de herfst is aangebroken komt ons mobieltje toch vaak in onze (warme) broekzak terecht, althans bij mannen. Maar of dit nu zo goed voor ons is? Onderzoekers hebben namelijk de effecten van het gebruik van mobiele telefoons op sperma onderzocht. Ze stellen dat de elektromagnetische straling van radiofrequenties (RF-EMR) die door mobiele telefoons wordt afgegeven, een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van sperma. Volgens de onderzoekers is de conclusie dat sperma dat is blootgesteld aan RF-EMR, afgenomen concentratie en mobiliteit, minder omvang en minder levensvatbaarheid laat zien. Het sperma van deelnemers aan het onderzoek die regelmatig een mobiele telefoon in hun voorste broekzakken dragen, vertoonde een lagere concentratie.

Maar als je dan hebt bedacht dat je je telefoon gewoon in je binnenzak van je colbert doet, duikt er een ander onderzoek op. Hierbij moet ik direct denken aan mijn collega, die tijdens het het doortrekken van de wc vooroverboog pardoes zijn telefoon in de pot zag plonsen.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat één op de zes mobiele telefoons is vervuild met kleine hoeveelheden poep en plas. Dat meldde de Britse omroep BBC recent op basis van bevindingen van de Universiteit van Londen en de School voor Hygiëne en Tropische Medicijnen in Londen. Onderzoekers van deze onderwijsinstellingen hebben vierhonderd monsters genomen van mobiele telefoons in twaalf Britse steden. De publicatie van de onderzoeksgegevens viel samen met de Wereldwijde Dag voor het Handenwassen, die vorige week plaats vond. Het jaarlijkse evenement is bedoeld om het belang van goede persoonlijke hygiëne onder de aandacht te brengen.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik kijk nu ineens met hele andere ogen naar iemand die net zijn mobiele telefoon in zijn zak steekt om mij een hand te willen geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het lijkt alsof de honderdste column van deze columnist in grote haast lijkt te zijn geschreven.
.. dat we sluipenderwijs altijd bij ons dragen ..
Ik draag hem ook bij me als ik gewoon loop hoor!
.. Het sperma ... vertoonde een lagere concentratie.
Huh? een lagere concentratie van wat? Lager in vergelijking met wat dan?
- en dan hebben we het nog maar niet over de inhoud van dit stukje.
Alsof de columnist gedacht heeft: "O verdraaid, ik moet nog een stukkie schrijven. Enfin, dit moet het maar zijn: het maakt toch niet uit wat ik schrijf - plaatsen doen ze het toch wel."
Kortom, zo kennen we mijnheer Van Vliet weer. Ga zo door Robert, jij komt er wel!

Alles is relatief natuurlijk. Als je de groei van de wereldbevolking bekijkt zou je iedere man een mobieltje wensen. Nu is het overigens wel zo dat op de meest vreemde plaatsen zelfs de meest arme mensen wel met een mobieltje weten op te duiken. Zelfs op plaatsen waar zeep te duur is en hygiëne zwaar achterblijft.

Het schrijven van dit stukje, zijn honderste , lijkt op een vluggertje... maarja boven de 100 lukt dat de meeste niet meer..... Maar nu ff zonder flauwekul....Het zoveelste kulverhaal, je zaad zou in sterkte achteruitgaan als je teveel fietste, als je spijkerbroeken droeg, bepaalde groenten wel of niet at... Hetzelfde geld voor je hart asperine dagelijks tablet, is goed voor je hartspier ed, je mobieltje weer niet.... Mannen geboren in het tijdperk babyboom hebben meer kans op.....
Je moet maar zo zien, al die onderzoekers krijgen subsidie voor allerlei onderzoeken die kant nog wal raken, en de krant moet ook vol....

Echter als Robert van Vliet zijn honderste stukje eer aan had willen doen, was ik er voor gaan zitten en zorgen dat mijn inzicht in de wereld groots was en het niet afdoen met zoals ik mijn stukje begon, met een vluggertje....?

@Simon: welk deel van de informatie in dit stukje snap je niet?
"Ze stellen dat de elektromagnetische straling van radiofrequenties (RF-EMR) die door mobiele telefoons wordt afgegeven, een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van sperma. Volgens de onderzoekers is de conclusie dat sperma dat is blootgesteld aan RF-EMR, afgenomen concentratie en mobiliteit, minder omvang en minder levensvatbaarheid laat zien. Het sperma van deelnemers aan het onderzoek die regelmatig een mobiele telefoon in hun voorste broekzakken dragen, vertoonde een lagere concentratie."
Lijkt me best duidelijk.


@MK:

Mijn opmerking gaat over het slordige taalgebruik, iets waar jij ook aan voorbij gaat.
Een concentratie is altijd iets in iets anders. "De concentratie van het onderzochte suikerwater is lager".
Bedoel je dan de concentratie van suiker in het suikerwater, van water in het suikerwater, van vliegenpoepjes in het suikerwater, of de concentratie van suikerwater in iets anders?

.. je mag me een zeikerd vinden ...

Robert,
Het is natuurlijk zo dat er via die mobieltjes ontzettend veel 'gelult' wordt.
Echter.. 'gelul' is spreektaal (en niet eens de meest deftige) en heeft niets met voortplanting of toilet bezoek te maken.
De meeste hoogfrequente straling ontstaat tijdens het reguliere gebruik. dwz tijdens telefoon gesprekken.
Waneer de telefoon zich in de broekzak bevind dan zal deze iha weinig activiteit vertonen.
Jaja....

Tanden poetsen, handen wassen na elk telefoongesprek. Als je een toetsenbord thuis of op het werk ondersteboven houdt kan een bacteriele wereld dagenlang ervan leven. Lees ook dat accu bewaren op enkele graden (koelkast) beter is, maar voor stroomafgifte een warme accu (in broekzak) weer beter is. Om het on topic te brengen: als het gevaarlijk was, werden mobieltjes bij de overheid wel verboden en zag je geen UMTS masten in de buurt meer van het Binnenhof ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-21T10:52:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.