Spoelstra spreekt: Jobhoppen loont

We lopen achter in de it. In ieder geval wat loon betreft. Adviesbureau Berenschot heeft onderzocht dat het loon van de it’er minder sterk stijgt dan in andere branches. Dat is gek want als je de berichten moet geloven, is er nogal een krapte op de it-arbeidsmarkt. En als er ergens schaarste is dan gaat de prijs omhoog, zou je zeggen.

Op dit moment wordt het WK voetbal gehouden. Een van de topspelers daar is de Braziliaanse speler Neymar. Hij verdient ongeveer zestig miljoen euro per jaar. Dat is zo’n 1,2 miljoen euro per wedstrijd! Als hij bijvoorbeeld een vrije trap gaat nemen, dan pakt hij de bal, legt hem neer, dan zegt de scheidsrechter ‘nee hij moet daar liggen’, dan verschuift hij de bal nog even. Vervolgens loopt hij wat naar achteren om een aanloop te nemen, en op dat moment heeft hij al twaalfduizend euro verdiend. En dan moet hij de vrije trap nog nemen.

Busje metselaars

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar zijn we in de it ook van die topatleten die een topsalaris horen te verdienen of zijn we gewoon een stel metselaars waar er op dit moment ook veel te weinig van zijn? Er is in ieder geval geen aannemer die het in zijn hoofd haalt om een metselaar voor 160 euro per uur in te uren. Sterker nog, daar heb je een heel busje met metselaars voor en als ze Pools spreken zelfs twee busjes.

Waarom betaalt je baas je ondanks de schaarste niet meer? Omdat hij het misschien wel genoeg vindt? Daarbij je zit droog, hoeft ’s ochtends niet de steiger op en als je op tijd je RSI-oefeningen doet, is je rug op je vijftigste nog prima intact.

Veel te gelukkig

Gek genoeg bleek uit het onderzoek van Berenschot dat nieuw aangetrokken it’ers wel meer verdienen. Oftewel, jobhoppen loont wel. Maar waarom zou je dat willen? Je bent nu toch gelukkig met je baan? En dat is precies de reden waarom je baas je niet meer geld geeft. Je bent veel te gelukkig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T11:32:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.