Computable Awards 2014

BRAVO (Samenwerkingsverband van Bronhouders BGT (SVB-BGT) en Transfer Solutions)

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de publieke sector

De stichting Samenwerkingsverband van Bronhouders BGT gaf Transfer Solutions opdracht tot het ontwikkelen van de software voor de grootste geo-database van Nederland (BRAVO). Op dit schaalniveau bestond die nog niet. De maatschappelijke meerwaarde zit in het open karakter: alle data is straks beschikbaar voor iedereen. Geo-informatie wordt tot op de halve millimeter nauwkeurig inzichtelijk gemaakt.

De grootschalige applicatie geeft een totaaloverzicht van gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en indeling van terreinen. Er zijn 445 partijen betrokken met een eigen wijze van documenteren van topografische gegevens. Voor de uniformiteit is de documentatiewijze geüniformeerd tot één standaard. De informatie wordt onder leiding van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangeleverd door verschillende overheden. BRAVO voegt de topografische informatie van alle BGT-bronhouders in één systeem samen en levert die als één geheel aan de landelijke voorziening ter distributie. Centralisatie van topografische informatie is nog nooit op dit schaalniveau zo consistent doorgevoerd.

Juryoordeel

Er gebeurt heel veel in de publieke sector. In de lange lijst van grote, kleinere, relevante en spannende projecten springt BRAVO eruit vanwege de complexiteit en de maatschappelijke relevantie. In de voordracht wordt dit goed weergegeven. In termen van projectmanagement is uitstekend gemotiveerd waarom deze nominatie door de jury zou moeten worden gehonoreerd. Het bijeen brengen en houden van alle betrokkenen verdient daarbij bijzondere lof. Geschiktheid voor 3D is een mooie, toekomstvaste bonus.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-16T17:18:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.