Computable Awards 2015

FlexPod-architectuur

Genomineerd voor Projectpartner van het jaar

Wagenborg, Axians (voorheen Imtech ICT), Cisco, NetApp en Vmware zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. Axians heeft een strategisch plan opgesteld om de ict-omgeving van Wagenborg te vernieuwen. Deze nieuwe architectuur is gebaseerd op bouwstenen van NetApp, Cisco en VMware.

Scheepvaart- en transportonderneming Koninklijke Wagenborg levert voor elke vervoersvraag of logistieke uitdaging een oplossing. Het bedrijf biedt wereldwijd een totaalaanbod inclusief projectbegeleiding, materieel en mensen. Deze activiteiten stellen zeer hoge eisen aan de ict-omgeving van Wagenborg. De onderneming schakelde Imtech ICT (nu Axians geheten) in voor het opstellen van een strategisch plan om de ict-omgeving te vernieuwen.

De ict-omgeving van Wagenborg ondersteunt de wereldwijde activiteiten centraal vanuit Delfzijl. De communicatie tussen de verschillende vestigingen, schepen, klanten, leveranciers en applicaties, zoals het financieel systeem, draait op deze infrastructuur. Dit geldt eveneens voor de zelfontwikkelde applicatie voor bevrachting, fleet- en crew management van de 180 schepen in de Wagenborg vloot.

De bestaande ict-omgeving van Wagenborg voldeed niet meer aan de eisen op het gebied van uitbreidbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Daarom heeft Axians een strategisch plan voor de nieuwe ict-omgeving ontwikkeld. De ict-dienstverlener is verantwoordelijk voor een nieuwe infrastructuur op basis van een FlexPod architectuur, bestaande uit bouwstenen van NetApp, Cisco en VMware. Naast de huidige activiteiten moest de nieuwe omgeving ook rekening houden met ontwikkelingen rondom byod, Het nieuwe werken en disaster recovery. Daarnaast had Wagenborg een goede analyse gemaakt van de mogelijkheden van cloud computing.

Redactieoordeel

Wagenborg heeft met de modernisering een hybride cloud infrastructuur gecreëerd, waarmee ze de komende jaren kunnen profiteren van ‘the best-of-both worlds’: een betrouwbare eigen infrastructuur aangevuld met de flexibiliteit en kostenvoordelen van cloud-infrastructuren. Daarnaast is de disaster recovery verbeterd, met externe uitwijk. De onderneming beschikt nu over een betrouwbaar en schaalbaar fundament voor de huidige en toekomstige activiteiten. Axians heeft het strategisch plan en de concrete invulling goed afgestemd op de organisatie en de mentaliteit van Wagenborg.

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:01:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.