Computable Awards 2015

Computable nomineert 10 partnerprojecten

Samenwerken

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Uit alle informatie die Computable sinds begin 2014 heeft ontvangen is er een long list gemaakt met bijna zestig kanshebbers voor deze prijs. De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze award is dat er in een project minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. In overleg heeft de redactie van Computable de lijst teruggebracht tot zestien en na beraad zijn dit de tien genomineerde partnerprojecten:

Automatisch facturen inlezen (Hilton Meats Zaandam, 20/20 vision, ReadSoft en SAP)
Hilton Meats Zaandam verwerkt sinds 2013 de inkomende facturen met 20/20 vision op basis van SAP. Om het coderen en controleren van deze facturen efficiënter te laten verlopen is de ocr-technologie van Readsoft geïmplementeerd. Hierdoor wordt meer dan 80 procent van de facturen direct goed gelezen en gecontroleerd en verloopt het goedkeuringsproces veel sneller.

FlexPod-architectuur (Wagenborg, Axians (voorheen Imtech ICT), Cisco, NetApp en VMware)
Om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de ict-omgeving van Wagenborg ook op de lange termijn te waarborgen, ontwikkelde Imtech ICT, inmiddels operationeel onder Axians, een strategisch ict-plan, inclusief een tijdslijn. Imtech ICT ontwikkelde in 2014 een nieuwe infrastructuur op basis van een FlexPod-architectuur, bestaande uit bouwstenen van NetApp, Cisco en VMware.

Inrichting telefonieomgeving (Het Oogziekenhuis Rotterdam, Zetacom, Mitel en Strict Consultancy)
Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft opnieuw voor een telefonieomgeving van Zetacom gekozen. Voor de ruim vijfhonderd gebruikers zijn naast de vaste bureautoestellen ook unified communication-clients op de werkplek ingericht. De Mitel-telefonieomgeving is voorbereid op de toekomstige gsm-integratie. Strict Consultancy verstrekte het advies.

Nieuw hybrid cloud-platform (Accenture, Avanade en Microsoft)
Accenture en Microsoft hebben hun alliantie uitgebreid met de Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure. Dit is een krachtig hybride cloud-platform dat bedrijven helpt bij het ontwikkelen en beheren van een bedrijfsbrede cloud-infrastructuur en de cloud-applicaties. Beide bedrijven zorgen samen met Avanade voor de financiering en engineering van het nieuwe platform.

Nieuwe storage- en serveromgeving (Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB), i3 groep, EMC en HP)
i3 groep heeft een nieuwe storage- en serveromgeving geïmplementeerd bij Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB). Er is gekozen voor een oplossing op basis van EMC VNX-storage, HP Proliant-servers en HP Networking-apparatuur. De hardware is in Nederland in het rack geplaatst en vervolgens per zeecontainer verscheept naar Bonaire, een kleine negenduizend kilometer verderop.

Onderhoud Tweede-generatie Schengen Informatie Systeem (SIS II) (Europees Agentschap voor Grootschalige IT-systemen (eu-LISA), Accenture, Atos en HP)
Het Europees Agentschap voor Grootschalige IT-systemen (eu-LISA) heeft een consortium van Atos, Accenture en HP aangesteld voor het onderhoud en het optimaliseren van het tweede-generatie Schengen Informatie Systeem (SIS II). Atos doet het beheer en heeft de leiding, Accenture versterkt de software-architectuur en HP levert de infrastructuur en ondersteunt de kritische processen.

Private infrastructure as a service (Vitree, Pink Elephant en Citrix)
Jeugdzorgorganisatie Vitree heeft de volledige it-infrastructuur uitbesteed aan Pink Elephant. De nieuwe private infrastructure as a service wordt ingezet voor de bedrijfsapplicaties van Vitree en de Citrix-omgeving, waarmee de werkplekken overal te benaderen zijn. Hiermee worden in eerste instantie 482 werkplekken geleverd, maar dit aantal kan maandelijks worden gewijzigd.

SinglePoint-for-All (Gemeente Leeuwarden en samenwerkende gemeenten, Split~Vision, Enable-U, ilionx, ITcube, IT-eye en Microsoft)
Gemeente Leeuwarden wilde effectief digitaal (samen)werken, zowel intern als extern. Split~Vision realiseerde samen met Enable-U, ilionx, ITcube en IT-eye zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering post, integraal zoeken en vinden en digitaal projectmatig werken op basis van Microsoft-technologie. In januari is gestart in Leeuwarden. In zes maanden tijd is het traject klaar voor productie en zullen de eerste duizend mensen starten. Dit wordt verder doorgevoerd naar 2750 medewerkers en meer.

Testen educatieve apps (Team51, Infinitas Learning en Specialisterren)
Team51, specialist in ontwikkeling en onderhoud van applicaties voor uitgevers, heeft Specialisterren ingeschakeld voor het testen van educatieve apps voor Infinitas Learning. Drie maanden lang werd de on demand testcapaciteit van Specialisterren ingezet. De Testfactory-aanpak van Specialisterren sluit aan bij de Agile ontwikkelmethode bij de ontwikkeling van apps bij Team51.

Transformatie Paxtil (Parnassia Groep, Paxtil (Xtilton) en Conclusion FIT)
De ict-dienstverlener Paxtil voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de Parnassia Groep. Conclusion kreeg de opdracht Paxtil (70 fte) te transformeren zodat het zelfstandig verder kon. Conclusion voerde de transformatie fixed price en fixed date uit en  leverde een directeur en een transformatieteam. In anderhalf jaar werd het doel bereikt.

Computable Awards stemproces

De categorie partnerproject van het jaar is onderdeel van de Computable Awards. Het stemproces voor de overige categorieën is inmiddels gestart. U kunt nu uw stem uitbrengen voor uw favoriet binnen de categorieën: 

 • ICT-dienstverlener van het jaar
 • ICT-infrastructuurleverancier van het jaar
 • Softwareleverancier van het jaar
 • Hardwareleverancier van het jaar
 • Cloud-aanbieder van het jaar
 • Securityleverancier van het jaar
 • ICT-leverancier van het jaar voor het MKB
 • ICT-detacheerder van het jaar
 • ICT-project van het jaar in het onderwijs
 • ICT-project van het jaar bij de overheid
 • ICT-project van het jaar in de zorg
 • ICT-project van het jaar in het grootbedrijf
 • ICT-project van het jaar in het MKB
 • ICT-opleider van het jaar
 • Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT
 • Nederlandse start-up van het jaar
 • CEO van het jaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stemproces Computable Awards live

Computable nomineert 5 ICT-overheidsprojecten

Computable nomineert 5 CEO's

Computable nomineert 5 wervingbureaus

Computable nomineert 5 softwareleveranciers

Computable nomineert 5 securityleveranciers

Computable nomineert 5 ICT-opleiders

Computable nomineert leveranciers voor MKB

Computable nomineert infrastructuurleveranciers

Computable nomineert 5 ICT-dienstverleners

Computable nomineert 5 ICT-detacheerders

Computable nomineert 5 hardwareleveranciers

Computable nomineert 5 cloud-aanbieders

Computable nomineert 5 projecten in grootbedrijf

Computable nomineert 5 projecten in het MKB

Start-ups presenteren zich aan de markt (2)

Start-ups presenteren zich aan de markt (1)

Computable nomineert vijf zorgprojecten

Computable nomineert 5 onderwijsprojecten

Computable Awards passeert 50.000 stemmen

Computable verwerft 43.000 Awards-stemmen

Computable Awards 2015 trekt al 500 man

Computable licht nominaties partnerproject toe

Computable licht nominaties partnerproject toe

Ontwikkeling SIS II

Transformatie Paxtil

Testen van educatieve apps

SinglePoint-for-All

Private infrastructure as a service

Nieuwe storage- en serveromgeving

Nieuw hybrid cloud-platform

Inrichting telefonieomgeving

FlexPod-architectuur

Automatisch facturen inlezen


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-15T11:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.