Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Dragon1 erkend als Architecture Framework

Computable Expert

Mark Paauwe
Chief Technology Office, Dragon1 Inc.. Expert van Computable voor het topic Infrastructuur.

Een paar dagen geleden kwam het nieuws binnen: Dragon1 is erkend als architecture framework door de Open Group. Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches.

The Open Group is een consortium van vierhonderd wereldwijde it-bedrijven, toonaangevend op het gebied van enterprise architecture. Ze hebben een proces voor method recognition, waarbij Dragon1 als architecture framework nu tussen de anderen staat:

Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches. De open Dragon1 EA-methode heeft zijn focus gevonden in het maken van architectuurvisualisaties ter ondersteuning van strategische besluitvorming en het geven van richting aan projecten (met andere woorden visual enterprise architecture).

Om de erkenning (method recognition) te verkrijgen moeste er aan vele criteria worden voldaan waaruit blijkt dat de methode ook echt consistent is en een methode is. En dat is gelukt. Er is een community, er is ondersteunend materiaal, er is een publiekelijk RFC-proces, er zijn opleidingen ,et c.etera, et cetera.

In een land waarin al vele aanpakken voor architectuur zijn is het een uitdaging om een nieuwe aanpak onder de aandacht of gebruikt te krijgen.

Dragon1 heeft als nieuwe open ea-methode een grote toegevoegde waarde: informele en formele visualisaties voor de directie, het management en de medewerkers, die te gebruiken zijn voor besturing, management en het werken aan veranderingen in projecten en programma's.

De erkenning van Dragon1 is geen eindpunt, maar een beginpunt voor visual enterprise architecture in het ea-vakgebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed dat Dragon1 als open architectuur raamwerk is erkend. Het is de aandacht die het verdiend. Zelf ben ik actief binnen het werkveld van ICT architectuur, daarbij was ik op zoek naar ondersteuning om een betere aansluiting te verkrijgen naar de directie dan wel management van een organisatie. Wordt ICT begrepen en hoe zorgen we voor een constructieve relatie met de "business".

De afgelopen periode heb ik concreet (delen van) Dragon1 ingezet bij opdrachtgevers. Gebleken is dat de filosofie goed aanslaat. De "menselijke" visualisaties zijn uiterst waardevol gebleken en hebben geholpen in het realiseren van een betere relatie business-ict. En daarmee een wezenlijke bijdrage in de realisatie van de projecten.

Kortom een waardevolle toevoeging op de bestaande gereedschapset.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-15T16:01:00.000Z Mark Paauwe, Dragon1 Founder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.