Leden ITSMF ontevreden over bestuur

Dit artikel delen:

Een aantal leden van bedrijfsvereniging ITSMF voor it-servicemanagement hebben een extra algemene ledenvergadering aangevraagd omdat zij niet tevreden zijn over het functioneren van het bestuur van de vereniging. Het bestuur zou geen visie hebben en niet open zijn over beslissingen. Het bestuur zegt graag met de leden in discussie te willen en belegt een ledenvergadering op 1 december.

'Het bestuur heeft geen visie en zijn te weinig betrokken. Zij zijn niet open over de aanstelling van directeuren', zegt programmmamanager Aad Brinkman van het itSMF research board. 'De afgelopen zes jaar hebben er acht directeuren gezeten. De laatste directeur is aangesteld zonder dat daarvoor een vacature voor is geweest.' Hij schreef namens 26 leden een brief waarin wordt gevraagd om een algemene ledenvergadering.

Voorzitter Jeroen van Rooden weerlegt de kritiek van de leden. Hij vindt dat het bestuur wel degelijk een visie heeft, betrokken is en open is. Over het aanstellen van de laatste directeur zegt hij: 'Wij zijn als bestuur verantwoordelijk voor de continuïteit van het kantoor. We werden geconfronteerd met het vertrek van de directeur, maar de werkzaamheden moeten wel doorgaan. We hebben daarom geen directeur benoemd, daarvoor was de tijd te kort om het proces goed te volgen. Daarom hebben we een tijdelijke manager aangesteld.'

Niet volgens statuten

Brinkman is blij met de algemene ledenvergadering, maar verbaast zich dat het bestuur nu leden vraagt vooraf te registreren en een volmacht uit te schrijven als er een andere afgevaardigde van het bedrijf komt. Dat zou nog niet eerder zijn gebeurd en mag ook niet volgens de statuten van de vereniging. Ook de brief die hij naar het bestuur zond is niet door het bestuur vrijgegeven.

Volgens Van Rooden is het gebruikelijk dat er controle wordt gehouden wie er naar een vergadering komt. 'Wij controleren altijd. Normaal komen er niet meer dan twintig leden naar een vergadering. Dit is geen normaal verzoek, daarom willen we weten wie er komt.'

Ledendiscussie

Leden en bestuurders van itSMF raakten met elkaar in discussie naar aanleiding van het opiniartikel 'itSMF is gedoemd te verdwijnen' van Aad Brinkman op Computable.nl. Vervolgens schreef hij een discussiestuk over een mogelijke toekomstige koers van de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Voor alle duidelijkheid: ik doel op de aanstelling van de directeur voordat de huidige manager aantrad. Daar gaat Jeroen van Rooden even aan voorbij. Het gerelateerde artikel onder aan dit nieuwsbericht verwijst weer naar de (tijdelijke) directeur die er zat voor de laatste directeur.

Ter informatie: de statuten zijn voor alle leden op te vragen bij het kantoor van itSMF (info[AT]itsmf.nl)

Ongelofelijk dat het bestuur in zo'n staat van ontkenning blijft hangen. De hele wereld ziet dat acht directeuren in een paar jaar tijd gewoon een symptoom is van een niet functionerende itSMF-organisatie. In plaats van dat het bestuur zich verantwoordelijk opstelt, wordt alles gebagatellisseerd. Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen. Sjongejonge, wat een angsthazen ...

Hans, ik nodig je uit om, als het kan en als je een lid vertegenwoordigd, naar de ALV te komen en constructief mee te denken een te praten over het itSMF. Aanmelden hoeft niet, maar is wel prettig ivm de catering. :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-20T10:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.