KNVB analyseert data met Human Inference

Dit artikel delen:

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft een zevenjarig contract gesloten met softwareleverancier Human Inference. De analytische software van de Arnhemse leverancier wordt gebruikt om gegevens uit het registratiesysteem voor seizoenskaarthouders van clubs uit het betaald voetbal te controleren op fouten en doublures. De contractwaarde van de overeenkomst is niet bekendgemaakt.

De Nederlandse voetbalbond integreert de Hiquality Suite 6 van de leverancier in het systeem voor de aanvraag en registratie van seizoenkaarthouders. Supporters die in het systeem terechtkomen, worden direct gecontroleerd op naam- en adresgegevens. Doublures en incorrecte gegevens moeten zo worden voorkomen.

De nieuwe software moet ook de dienstverlening aan voetbalfans verbeteren en de veiligheid op de tribunes vergroten. De analytische software koppelt de invoer van nieuwe data aan de bestaande data in het systeem. De controle van de gegevens moet ervoor zorgen dat voetbalfans niet meer dan één clubkaart of seizoenkaart in hun bezit kunnen krijgen. Door de ingebruikname van de nieuwe software ontstaat een extra controle op de aanvraag van supporters die een stadionverbod hebben.

Datakwaliteit

Human Inference levert software voor verbetering van datakwaliteit. De programmatuur is volgens de leverancier gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en toegesneden op grote databases. Het bedrijf heeft 250 klanten waaronder Aegon, ANWB, Achmea, Essent, ING en De Telegraaf en Wehkamp.

Het bedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Arnhem vestigingen in Engeland, Duitsland en België en is vertegenwoordigd in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië.

Sabine Palinckx is algemeen directeur van het bedrijf. Ze werkte eerder voor SAP en Business Objects. Ze won in 2008 de Computable Award voor Ceo van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-17T15:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.