HP levert liefst zelf diensten bij cloud computing

Ict-leverancier gaat meer zelf adviseren en implementeren

Dit artikel delen:
man cloud laptop kantoor

Technologiebedrijf HP trekt de levering van producten en diensten voor cloud computing grotendeels naar zich toe. Voorheen werd de advisering en implementatie van cloud computing vaak door partners uitgevoerd en leverde HP de bijbehorende hardware en software. Nu trekt het bedrijf ook die diensten naar zich toe om het hele cloudspectrum af te dekken. Dat blijkt uit de introductie van een reeks cloudproducten en -diensten in het Zwitserse Genève zijn aangekondigd.

De leverancier van hardware, software en diensten claimt een trend te zetten als totaalleverancier van cloud computing. Het bedrijf richt zich in zijn nieuwe strategie op dienstverlening aan grote bedrijven en overheden die zowel intern (private cloud) als extern (public cloud) schaalbare rekenkracht of opslagruimte willen gebruiken. Daarbij dekt de leverancier naast de levering van servers en beheersoftware, ook beveiligingsvraagstukken en kwesties op het gebied van wet- en regelgeving af.

Nieuw ingeslagen weg

De cloud computing-diensten worden vanaf februari 2011 aangeboden via de divisie HP Enterprise Services. Op termijn moeten daar ook e-mail als dienst, bedrijfssoftware als dienst en database als dienst bijkomen.

Met de nieuw ingeslagen weg helpt de leverancier van de oriëntatie-fase tot de oplevering en het beheer van cloud computing. In hoofdlijnen gaat het dan om advisering, het bouwen van de toepassing, implementatie en het beheer. Het beheer kan ook zelf of door derden worden uitgevoerd.

Minder servers, meer dienstverlening

Door de toegenomen inzet van cloud computing wereldwijd zullen potentiële klanten van HP minder investeren in hun eigen hardware en zullen rekencentra steeds vaker worden geclusterd. Daardoor zullen op termijn mogelijk minder servers worden verkocht.

HP heeft door de overname van de Amerikaanse dienstverlener EDS de beschikking over adviseurs en dienstverleners. Naast verkoop en productontwikkeling is dienstverlening een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-25T13:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.