Oud-topman Ordina leidt verkochte Atos-divisie

Dit artikel delen:

Na overname door investeringsmaatschappij Gilde komt Atos Origin Technical Automation onder leiding van Philip van Blanken. Hij was tot september strategisch topman bij Ordina, het bedrijf dat zijn technische automatiseringsdivisie al eerder verkocht aan Gilde.

Philip van Blanken geeft vanaf begin 2009 leiding aan Task24, het bedrijf waarin Atos Technical Automation wordt geïntegreerd. Van Blanken was voorheen een strategische topman bij branchegenoot Ordina. Hij verliet het bedrijf begin september 2008 samen met collega Eddy Vermeire. De twee vormden samen met algemeen directeur Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog het uitvoerende comité dat de strategie van het bedrijf bepaalde.

Technical Automation

Voor Van Blanken is Task24 geen onbekende. Het bedrijf, dat zich specialiseert in het uitvoeren van technische automatiseringsprocessen, is namelijk de nieuwe naam van Ordina Technical Automation. Investeringsmaatschappij Gilde Equity Management nam die divisie in juni 2008 over van Ordina. De investeerders worden ook eigenaar van het bedrijfsonderdeel Technical Automation van branchegenoot Atos Origin, dat zij onderbrengen in Task24.

Van Blanken was bij Ordina verantwoordelijk voor personeelszaken en werving. Zelf zei hij destijds ‘het na elf jaar voldoende' te vinden en benadrukte ‘op een prima manier' te zijn vertrokken. Analisten vermoedden echter dat het vertrek te maken had met de teleurstellende cijfers en de winstwaarschuwing die Ordina eerder bekendmaakte. De dienstverlener wordt nu geleid door algemeen directeur Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-18T14:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.