Lotusphere: 5 ideeën uit IBM's ontwikkellabs

Een vast onderdeel van IBM's softwareconferentie Lotusphere is een blik in de toekomst via enkele voorbeelden van projecten die nu lopen in het ontwikkellaboratoria. De integratie van sociale software in de Lotus-programmatuur speelt daarbij een grote rol.

Answers

Is een softwaretoepassing waarbij medewerkers van een bedrijf vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen geven. Voor elk antwoord krijgt een medewerker punten, die worden getoond in zijn profiel. Antwoorden die door de vragensteller nuttig worden gevonden, komen als links terug in het profiel. Alle antwoorden en vragen zijn doorzoekbaar op onderwerp. Deze programmatuur kan bedrijven helpen de kennis in de hoofden van de medewerkers vast te leggen in een dynamische, voortdurend bijgewerkte wiki.

Visualizing Text

Visualisatie wordt vooral gezien als een hulpmiddel om cijfers snel inzichtelijk te maken, maar hetzelfde kan met tekst. IBM koos als studiemateriaal alle wetten die in 2009 door het Amerikaanse hogerhuis zijn aangenomen. Met behulp van een algoritme wordt van elk onderdeel automatisch bepaald in welke categorie dit thuis hoort: economische wetgeving, familiewetgeving, strafwetgeving; elke categorie krijgt een eigen kleur. Dat leidt tot verrassende uitkomsten. Zo bevat de volledig financiële Credit Card Holders Bill een passage die eruit springt. Die gaat over het dragen van wapens in nationale parken. De software kan helpen om ontoegankelijke teksten te verhelderen en draagt daarmee bij tot een grotere (overheids)transparantie.

Workboards

Is een online tool om gezamenlijk te brainstormen. Met behulp van een soort post-its kan elke deelnemer ideeën inbrengen. Deze losse ideeën kunnen vervolgens worden gegroepeerd en veranderd in taken of documenten. In een overzichtsscherm kunnen gebruikers de status van de verschillende onderdelen volgen en snel relaties zien tussen mensen en opdrachten binnen het project.

Agora Next

Dit project is een vervolg op een functionaliteit, die sinds Lotusphere 2010 ter evaluatie beschikbaar is voor gebruikers, van de online software LotusLive. De software legt online bijeenkomsten vast in de vorm van video, het omzetten van audio naar tekst, terwijl ook getoonde tekstdia's en afbeeldingen worden vastgelegd. Gebruikers kunnen de bijeenkomst doorzoeken of terugkijken vanuit hun agenda. Fragmenten van de bijeenkomst kunnen als link naar andere gebruikers worden gestuurd.

Mail Triage

Deze software helpt gebruikers van smartphones prioriteiten te stellen. Binnenkomende e-mails worden direct afgehandeld of uitgesteld als zij om werkzaamheden vragen die niet op het mobiele apparaat kunnen worden uitgevoerd, zoals het updaten van het ontwerp van een website. Daarnaast toont het programma 's avonds en 's ochtends in een overzicht alles wat van belang is ter voorbereiding van de taken van de komende dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-21T09:08:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.