Unit4 wordt ICT-partner van de KNVB

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 is de komende vier jaar ict-partner van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het bedrijf adviseert de bond over verbetering van de informatievoorziening tussen amateurverenigingen en de KNVB. De overeenkomst duurt tot en met het WK Voetbal van 2014. Unit4 levert ict-advies in ruil voor reclame-uitingen in stadions en rondom publicaties van de KNVB.

Unit4 gaat de KNVB adviseren over de verbetering van het downloadcentrum en de bestuurderspagina. Die webportalen zijn voor leden van de KNVB beschikbaar om bijvoorbeeld reglementen en spelregels te vinden of wedstrijdformulieren te downloaden. Op termijn gaat de bedrijfssoftwareleverancier ook een module voor de planning van vrijwilligers, Sportlink, moderniseren. Die activiteiten passen volgens de bedrijfssoftwareleverancier bij de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Mochten buiten het advieswerk andere opdrachten uit de samenwerkingsovereenkomst voortkomen, bijvoorbeeld applicatieontwikkeling, dan worden die projecten in rekening gebracht.

Boekhoudpakket

De partnerovereenkomst kan indirect zorgen voor meer omzet uit licenties. Marketing manager Jeroen Philippi van Unit4 Benelux vertelt dat zijn bedrijf het online boekhoudprogramma Multivers Online tegen gereduceerd tarief gaat aanbieden bij voetbalverenigingen en non-profitorganisaties.

Unit4 was tussen 2004 en 2008 sponsor van de eredivisie van de Nederlandse voetbalcompetitie. De partnerovereenkomst met de voetbalbond komt voort uit die contacten. Unit4 is een van de negen officiële partners van de KNVB.

ICT bij KNVB

Bij de voetbalbond zijn ongeveer vijfhonderd mensen in loondienst. Zij werken op het bondsbureau in Zeist en op regionale afdelingen. Een deel van de organisatie richt zich specifiek op amateurvoetbal.

De KNVB gunde eerder een miljoenencontract voor de vervanging en het beheer van 700 werkplekken en applicatiebeheer aan ict-dienstverlener Qurius. De voetbalbond nam bi-leverancier Human Inference in de arm om gegevens uit het registratiesysteem voor seizoenskaarthouders van clubs uit het betaald voetbal te controleren op fouten en doublures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima zet van beide organisaties.

"Prima zet van beide organisaties."

Want?
Ik mag aannemen dat de huidige automatisering van de KNVB ook verder dan de kartonnen kaartenbak van 20 jaar terug gaat. Zijn de mensen die dat nu doen niet ook involved?
Of kunnen die "gewoon" bij het chemisch afval?

Dat het een leuke banner voor de Unit4-website oplevert, lijkt me duidelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T16:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.