Nieuw hoofdkantoor Exact officieel geopend

Managementteam aan de keukentafel

Dit artikel delen:

Het nieuwe hoofdkantoor van bedrijfssoftwareleverancier Exact uit Delft is 10 juni 2010 officieel geopend. Illusionist Hans Klok verrichte samen met burgemeester Bas Verkerk de openingshandeling. Het gebouw biedt onderdak aan 475 medewerkers. Het personeel is sinds 26 april 2010 verhuisd naar de nieuwe vestiging. Het gebouw staat pal aan de snelweg A13. Dat moet de leverancier zichtbaar maken.

Het nieuwe pand ligt op de Science Port Holland, een locatie grenzend aan de campus van de Technische Universiteit (TU) Delft. Daar staat het nu nog in open terrein, maar de omgeving wordt de komende jaren volgebouwd met andere technische bedrijven.

Het door Re:d design uit Warmond ontwikkelde pand heeft een totale oppervlakte van 10.874 vierkante meter. Het gebouw bestaat uit twee kantoorvleugels die met elkaar verbonden zijn via een middengedeelte. Het atrium, het centrum van het gebouw, biedt zicht op drie 'çockpits'. In die ruimten zijn de managementteams van het dagelijks bestuur, de internationale en de Nederlandse organisatie ondergebracht.

Transparantie is het codewoord. De filosofie is zo in het bouwwerk doorgedrongen dat medewerkers via de managementvloer op de eigen afdeling komen. Alleen bij uitzondering zoeken de managers gesloten ruimten op, maar in principe besturen ze hun bedrijf vanaf een soort keukentafel, een lang bureau waaraan collega's kunnen aanschuiven.

In het atrium zelf staan tafels en ronde banken. Er kan worden gegeten en vergaderd in dezelfde ruimte. Een glazen pui zorgt voor veel daglicht.

Minder mensen

In de nieuwbouw is minder personeel ondergebracht dan in het oude pand. De voormalige bedrijfspand bood in 2008 nog ruimte aan zeshonderd medewerkers. Dat ging om medewerkers in vaste dienst en inhuurkrachten. Sinds 2008 heeft het bedrijf 17 procent van het personeelsbestand laten afvloeien. In het nieuwe pand werken 475 mensen.

Exact was sinds 1990 gevestigd aan de Poortweg in Delft. Volgens het softwarebedrijf voldoet dat pand na twintig jaar niet meer aan de eisen van deze tijd. Om die reden is besloten om naar een nieuwe locatie te zoeken en een nieuw kantoor te bouwen. Op 23 september 2008 ging de eerste paal in de grond. Exact huurt het pand van het Duitse vastgoedfonds MPC Capital AG uit Hamburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Gefeliciteerd, een mooi pand, maar nu nog even zorgen dat de rode en witte Exact-nepkoeien die in het weiland voor het pand staan blijven staan en niet steeds omvallen...

@emile: Je hebt gelijk. Elke morgen worden ze overeind gezet. Geeft wel veel publiciteit...

Klanten roepen ook continu: "Dat zijn wij, melk-koeien".

echt leuk die koeien, weet iemand bij welk bedrijf ze vandaan komen?

Mooi pand, gefeliciteerd. Lijkt mij erg mooi om in te werken en wat een verschil met het vorige pand! De koeien staan nu in WK opstelling NL-Japan, hiervoor NL-Denemarken. Diegene die dat verzonnen heeft mag direct bij mij komen werken!

Leuk om te zien, maar kan me niet voorstellen dat het personeel hier graag wil werken. In zo'n kas kun je privacy vergeten en ben je snel afgeleid. Nee, de werkethiek zal hoogstwaarschijnlijk verslechteren.

Het is een prettig kantoor om in te werken, geenszins een kas, wel kantoortuinen. Alleen het atrium is erg open, dat geeft een heel ruimtelijk effect. Het is een enorme verbetering ten opzichte van het oude - nogal benauwde - kantoor aan de Poortweg.

Leuk dat de koeien zoveel reacties geven. De shirts worden direct na de uitslag van de tegenstander geprint (ja, dus ook 's-nachts printen wij)Op een textiel. Geheel maatwerk. Het is zaak om dit allemaal snel uit te voeren, en daar ligt de kracht van ons bedrijf. De samenwerking met exact verloopt zeer soepel, en wij vinden het een erg leuk project om uit te mogen voeren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-11T08:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.