Exact-CEO Raj Patel legt functie neer

Dit artikel delen:

De algemeen directeur van Exact, Rajesh Patel, legt per 31 juli 2010 zijn functie neer als ceo van het softwarebedrijf. Volgens het bedrijf heeft de directeur daar zelf toe besloten. Het vertrek zou niet zijn opgedrongen door de raad van commissarissen. Patel gebruikt de maand juli voor de overdracht van de bedrijfsleiding aan beoogd opvolger Martijn Janmaat, die nu nog lid is van de raad van commissarissen. Patel bekleedde de positie van ceo sinds 2005.

De vertrekkende directeur wil op dit moment niet persoonlijk reageren op het vertrek. Volgens Jeroen Bruins Slot, bedrijfsadvocaat van het softwarebedrijf, heeft Patel om persoonlijke redenen zijn vertrek aangekondigd. 'Hij heeft de afgelopen vijf jaar keihard gewerkt en heeft zelf bij de raad van commissarissen aangegeven zijn functie neer te leggen.'

Bruins Slot benadrukt dat het vertrek niet door anderen is opgelegd. Volgens hem gaat Patel de komende maanden 'niets concreets' doen en zal de vertrekkend ceo zich na de overdracht tijdens een vakantie bezinnen op zijn carrièreplanning.

De bedrijfsadvocaat geeft toe dat het vertrek voor de buitenwereld als een verrassing komt, maar zegt dat intern al langer bekend was dat Patel zou vertrekken.

Mislukte overname

Onder leiding van Patel behaalde het softwarebedrijf wisselende resultaten. Aanvankelijk slaagde hij erin om snel te groeien via overnames en de licentieverkoop omhoog te brengen. Maar in 2008 schrapte het bedrijf tien procent van de banen om de winstdoelstellingen voor dat jaar te halen en het bedrijf zag door de crisis het aantal nieuwe licenties teruglopen. In 2008 sprak het bedrijf met investeerders over een mogelijke overname, maar dat ging niet door.

Patel leidde voor zijn benoeming tot ceo de internationale divisie van Exact. Onder zijn leiding groeide dat bedrijfsonderdeel van 14 naar 40 vestigingen wereldwijd.

Janmaat

Martijn Janmaat (56) is sinds 23 april 2009 lid van de raad van commissarissen. Sinds 1987 heeft hij meerdere managementposities bekleed bij Nederlandse softwarebedrijven zoals ceo van HCS Computer Graphics, directeur van HCS Automation Services Group, ceo van NedGraphics Holding en ceo van BlueCielo Holding B.V. Hij studeerde ondernemings- en publiek recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-01T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.