Omzet Qurius stijgt nog niet

Dit artikel delen:

De omzet van Qurius laat nog geen stijgende lijn zien. De Microsoft-dienstverlener maakte het eerste halfjaar van 2010 een omzet van 54 miljoen euro. Dat is een daling van 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijf maakte een verlies van 85.000 euro. Dat komt vooral door reorganisatiekosten.

Het bedrijf verkocht de divisie ERP LN aan softwareconcern Infor voor vier miljoen euro. Daarnaast werden ontwikkelaars van detacheringsbureau OneDev aangekocht. Ook het BI-adviesteam van Evidanza werd aangetrokken. De reorganisatiekosten van 2,1 miljoen euro drukken hard op de begroting.

De daling van de omzet komt onder andere doordat er minder softwarelicenties werden verkocht. In de eerste helft van 2009 kwam nog 7,2 miljoen uit de verkoop van softwarelicenties, in het eerste halfjaar van 2010 is dit gedaald naar 5,8 miljoen. Het merendeel van de inkomsten komt uit dienstverlening, namelijk 33,1 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2009 kwam nog 39,2 miljoen van de omzet uit dienstverlening.

Het bedrijf maakt de meeste omzet in Nederland, namelijk 25,8 miljoen. Hier daalde de omzet met 14 procent. In het eerste halfjaar van 2010 werd in Nederland nog 30,0 miljoen omzet geboekt.

Microsoft

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsinfrastructuren. Het bedrijf telt ongeveer 900 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. De dienstverlener heeft vestigingen in België, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tjechië.

In 2009 leed het bedrijf een verlies van negen miljoen euro bij een omzet van 117,2 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-22T11:12:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.