HP strikt oud-SAP topman als nieuwe CEO

Léo Apotheker volgt Mark Hurd op als ceo HP

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf HP heeft Léo Apotheker aangesteld als algemeen directeur. De Duitser gaf tot februari 2010 leiding aan softwareleverancier SAP. Hij volgt bij HP Mark Hurd op, die daar in augustus plots opstapte als chief executive officer en sinds kort Oracle leidt. Apotheker gaat vanaf 1 november 2010 bij HP van start als ceo en bestuurslid. De Amerikaan Ray Lane krijgt ook een zetel in het bestuur.

Volgens HP heeft Apotheker (57) veel ervaring op het vlak van technologische innovatie, het opbouwen van klantrelaties en het slim samenstellen van teams van medewerkers. 'Hij is een strategisch denker met passie voor technologie, een brede wereldwijde ervaring en bewezen discipline' , aldus Lane. SAP en HP werken op veel vlakken samen en hebben veel wederzijdse klanten.

Ontslag bij SAP

Apotheker kreeg in februari bij SAP ontslag aangezegd na een carrière van ruim twintig jaar. Mede onder zijn aansturing groeide de Duitse onderneming uit tot een van de grootste softwareleveranciers ter wereld. In de laatste jaren zag SAP zijn omzet en winst echter terugvallen, voornamelijk door de verslechterde economische situatie. Ook zou de topman slecht liggen bij zijn personeel. Het bedrijf heeft nooit toegelicht wat de oorzaak van Apothekers ontslag was.

Ook HP kwam kortgeleden plots zonder topman te zitten. Mark Hurd stapte er op 7 augustus 2010 hals over kop op, nadat intern onderzoek uitwees dat hij onjuiste onkostendeclaraties had ingediend en een relatie zou hebben met een ondergeschikte. Hurd leidt sinds begin september 2010 samen met Larry Ellison softwarehuis Oracle. Kort na de aanstelling van Hurd bij Oracle stapte zijn oude bedrijf HP naar de rechter. Die rechtszaak is inmiddels van tafel.

Opvolging bij SAP

Apotheker werd bij SAP opgevolgd door Jim Hagemann Snabe, die eerder hoofd productontwikkeling was, en Bill McDermott, directeur van de buitendienst van de Duitse softwareleverancier. Zij voeren gezamenlijk de dagelijkse leiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Ook zou de topman slecht liggen bij zijn personeel"

Nou dan is het de ideale opvolger van Hurd, die lag nl ook slecht bij het personeel.

Een software-man dus. Erg interessant. HP-ers die een kijkje in de keuken durven geven?

Good luck HP werknemers!

Denk dat het een goede keuze is. HP zal volgende jaar het grootste IT-bedrijf worden (dan IBM). Voornamelijk op softwaregebied zal HP sterk moeten groeien. Deze groei kan Apotheker realiseren met zijn kennis.

Groei realiseer je alleen met goede mensen. Dankzij Hurd zijn er in NL al heel wat goede werknemers weg gegaan, vanwege bezuinigingen. Daar was Hurd goed in. De kracht van Apotheker is dus: 300 0000 mensen tevreden stellen die echt voor hem willen werken. En de resultaten en winst komen dan vanzelf wel.

Apotheker krijgt een behoorlijk salaris, bonus, andere regelingen! Dit geeft een oneerlijk gevoel bij de werknemers van HP, waar bijna wordt alles wordt afgenomen.

"Ook zou de topman slecht liggen bij zijn personeel." Ai ai, sinds wanneer wordt er weer aan het personeel gedacht? Het gaat er toch alleen om dat de CEO goed moet liggen bij de aandeelhouders! Die moeten toch tevreden gehouden worden, niet het personeel. Zijn er nog 300.000 HP-ers? Dan heeft Apotheker de schone taak om nog eens 90.000 te lozen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-01T07:41:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.