Exact verkoopt Colombiaanse dochter

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verkoopt zijn belang van zeventig procent in de Colombiaanse erp-leverancier Informatica y Gestion. De Delftse bedrijfssoftwareleverancier ziet onvoldoende synergie tussen de eigen producten en de boekhoudsoftware voor het midden- en kleinbedrijf van die leverancier. Daarop is besloten om het belang in de leverancier die in 2009 een omzet van ongeveer acht miljoen euro behaalde, van de hand te doen. Het bedrijf blijft wel actief als wederverkoper van Exact-producten in Colombia, Peru en Ecuador.

Volgens Jeroen Bruins Slot, die namens Exact de contacten met investeerders onderhoudt, staat deze transactie op zichzelf en is Exact niet van plan om al zijn meerderheidsbelangen in buitenlandse bedrijven van de hand te doen.

Exact nam in 1998 een belang van zeventig procent bij de Colombiaanse leverancier van boekhoudsoftware. In die tijd kocht het softwarebedrijf uit Delft zich in bij belangrijke lokale spelers om in die buitenlanden marktaandeel te winnen.

'Die strategie is inmiddels gewijzigd', licht Bruins Slot toe. Hij zegt dat Exact zoveel mogelijk op eigen kracht wil groeien (autonoom) en de belangen in buitenlandse bedrijven onder de loep neemt. Hij zegt dat Exact zoveel mogelijk de boer op gaat met de eigen producten Globe en Synergy en geen heil ziet in de ondersteuning en doorontwikkeling van producten van een leverancier waarin het bedrijf een meerderheidsbelang heeft maar niet de eigendomsrechten van de producten bezit. Zoals bij het Colombiaanse bedrijf het geval was.

25 jaar

Exact heeft in zijn 25-jarige bedrijfsgeschiedenis belangen genomen in meerdere buitenlandse bedrijven waaronder Orisoft in Maleisië, het Canadese Longview, en partijen in Spanje, Duitsland en België waaronder Solid Data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-20T11:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.