Tulip verandert naam in Nedfield

Dit artikel delen:

Tulip Computers verandert de bedrijfsnaam in Nedfield. Volgens de bedrijfsleiding van de onderneming dekt de huidige bedrijfsnaam de lading van de verschillende activiteiten niet meer. De merknaam gaat in de verkoop.

De directie van Tulip Computers wil de naam van het bedrijf veranderen in Nedfield. Volgens de bestuursleden dekt de huidige naam de lading van de verschillende activiteiten van het bedrijf niet. Het in 1979 opgerichte bedrijf was oorspronkelijk producent van computers. Inmiddels richt het bedrijf zich op geselecteerde delen van de ict-markt op het snijvlak van ict en consumentenelektronica.

Nedfield wil zich de komende jaren vooral richten op op ict-producten voor ‘lifestyle', logistiek en elektronische inkoop van producten (procurement). Daarbij ligt de focus op investeringen voor de middel- en lange termijn in kansrijke ondernemingen, met een relatief korte terugverdientijd en een lager investeringsrisico.

Het bedrijf uit Doorn wil de merknaam Tulip verkopen. De bedrijfsleiding vindt dat zowel de naam als het merk een internationale uitstraling hebben. De verkoop van de naam en het merk moet leiden tot extra financiële ondersteuning van het nieuwe Nedfield.

De naam Nedfield is een samentrekking die verwijst naar de Nederlandse oorsprong en de focus op het internationale speelveld. Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 juni 2008 wordt er gestemd over de naamsverandering. De nieuwe naamsvoering gaat hoogstwaarschijnlijk een dag later in.

Eerder stootte Tulip de trainingstak NewLevel af omdat opleidingen en advies volgens de nieuwe strategie niet langer tot de kerntaken behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt mij persoonlijk niet heel slim om de naam Tulip volledig te laten vallen. Tulip heeft veel naamsbekendheid en als het de lading niet dekt zou ik de naam uitbreiden zoals 'Tulip Information Services' of iets in die richting. Lijkt mij een grotere voorsprong te geven dan via financiering voor Nedfield.

Vind dit een goed idee, hadden ze misschien eerder moeten doen. Als nu de aandelen nog omhoog gaan is het helemaal goed. Wenst ze veel succes met de naamsverandering.

Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-09T10:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.