Benelux is grootste groeier bij Capgemini

Dit artikel delen:

Capgemini Benelux boekte het afgelopen halfjaar de grootste omzet- en winstgroei van de gehele internationale onderneming. De dienstverlener heeft wel last van de zwakke Amerikaanse dollar en het pond.

Capgemini Benelux heeft het eerste halfjaar van 2008 goed geboerd. De omzet van de organisatie groeide met 10,8 procent. Dat is meer dan in andere regio's waar het bedrijf actief is. Ook de uiteindelijke winst is in de regio Benelux met 14,4 procent groter dan elders. Een aanzienlijk deel van de groei werd geboekt bij de divisie Outsourcing. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De ict-dienstverlener als geheel boekte het eerste kwartaal van 2008 een omzet van bijna 4,4 miljard euro, een groei van 5,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal van dit jaar nam de omzet zelfs toe met zeven procent. Als de Amerikaanse dollar en het Britse pond niet zo zwak hadden gestaan, zou de groei groter uitpakken. De zwakke valuta's kostten het bedrijf volgens eigen zeggen maar liefst dertien procent van de omzet.

Winstgroei

Uiteindelijk blijft, na aftrek van alle kosten en afschrijvingen, een winst van 231 miljoen euro over. Dat is 37,5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2007 werd geboekt. Ook de waarde van het aandeel steeg met bijna 39 procent naar 1,61 euro.

De divisie Outsourcing deed het in de andere landenorganisaties minder goed dan in de Benelux. In totaal nam de omzet van die divisie toe met 3,2 procent en de winst met 4,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dochteronderneming Sogeti liet met 11,4 procent bedrijfsbreed de grootste omzetgroei zien. De winst groeide 11,5 procent. De twee overige divisies van Capgemini, Consulting Services en Technology Services, boekten elk ook een goede omzet en winst.

Voor het gehele jaar 2008 verwacht de onderneming een omzetgroei tussen de vier en vijf procent en een toename van de winst met 8,5 procent. Dat komt overeen met de eerder gestelde bedrijfsdoelen.

Business Applications Services

Half juli werd bekend dat Capgemini een groot deel van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Applications Services (BAS) overneemt voor 255 miljoen euro. Alleen in de BAS-divisie Business Solutions was Capgemini niet geïnteresseerd.

Toelichting CEO Paul Hermelin (video)

Capgemini-ceo Paul Hermelin geeft in een video een toelichting op de halfjaarcijfers. Hij spreekt onder andere over de aankoop van de BAS-onderdelen van Getronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-31T12:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.