Capgemini betrekt personeel bij integratie BAS

Dit artikel delen:

Medewerkers van Capgemini en het overgenomen Getronics-onderdeel BAS bepalen samen met de ondernemingsraad hoe BAS wordt geïntegreerd. Dat gebeurt in de laatste maanden van 2008.

Een gezamenlijk team van BAS- en Capgeminimedewerkers bepaalt met de ondernemingsraden hoe het voormalige Getronics-onderdeel Business Applications Services (BAS) wordt geïntegreerd in Capgemini. Dat zal gebeuren in het laatste kwartaal van 2008, zegt woordvoerster Madelon Kaspers van de automatiseerder. Pas nadat het team geschikte integratiescenario's heeft vastgesteld, neemt het bedrijf formele besluiten en kan de implementatie beginnen.

Volgens Kaspers is het momenteel te vroeg om uitspraken te doen over de allocatie van medewerkers. "Dat is namelijk een onderdeel van het te vormen implementatieplan." Ze verwacht dat de implementatie voor december 2008 kan beginnen, maar wijst er op dat de mededingingsautoriteiten en de ondernemingsraden de voorgenomen overname nog moet goedkeuren.

BAS Business Solutions

Capgemini maakte vrijdag 25 juli bekend het bedrijfsonderdeel Business Applications Services van Getronics over te nemen voor 255 miljoen euro. De BAS-divisie Business Solutions blijft buiten de deal, omdat Capgemini daar niet in was geïnteresseerd. De divisie "levert voor een belangrijk deel standaardoplossingen, inclusief de verplichtingen die daaruit voortkomen. Wij hebben geen behoefte om hiervan eigenaar te worden. Het past niet in onze strategie", aldus woordvoerster Kaspers. 

Business Solutions wordt door Getronics afgeplitst zodat hij separaat kan worden verkocht. Bij deze divisie, waarbinnen de dienstverlening aan lokale overheden en zorginstellingen is ondergebracht, werken ongeveer achthonderd mensen. Woordvoerder Ria Lagerweij van Getronics verwacht ‘binnen enkele maanden' bekend te maken aan welke partij Business Solutions wordt verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien kunnen ze voor de afwisseling eens rekening houden met de woonlocatie van die medewerkers. Het lijkt er namelijk op of dit soort organisaties compleet blind zijn voor het fileleed.

Het rijden is opzich niet zo erg, maar het is allemaal je eigen tijd en dat maakt je avond wel erg kort.
3 uur reistijd is wat ik vaak heb en daar baal ik behoorlijk van.

Hmm dit soort meldingen gingen ook uit toen PinkRoccade door Getronics overgenomen werd en later toen GPR overgenomen werd door KPN, maar van dat alles is toen nooit iets terecht gekomen, dus zal nu ook echt niet gaan gebeuren, tis gewoon opslokken en wil je niet buigen kan je opzoek naar ander vers gras.

3uur rijden dat is nog erg mooi, tijden meegemaakt dat je vanuit DC Zuid-Oost kwam en terug moest rijden, zelfs als je al ver voor de files uit reed kwam je vast te staan.

Dat fileleed zal altijd blijven in dit land, cope with it

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-01T13:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.