vtsPN: Spreken over opheffing is voorbarig

Het is nog niet zeker dat de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) wordt opgeheven en overgaat in het nieuwe shared service center dat opgezet wordt voor de politie. Daartoe moet eerst nog een wijziging van de Politiewet plaatsvinden. Dat zegt vtsPN naar aanleiding van vragen van Computable. Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken laat echter weten dat de plannen erg concreet zijn.

In april tekenden minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken, minister Hirsch Ballin van Justitie met de korpsbeheerders een bestuursakkoord. Hierin zeggen zij, vooruitlopend op de wetswijziging, al zoveel mogelijk samen te werken om te komen tot een shared service center. In dit bestuursakkoord staat dat de betrokkenen zorgdragen voor een overgang van vtsPN naar de Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering, het nieuwe shared service center.

Woordvoerder Frank Wassenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat 'vtsPN wordt opgeheven en over gaat in het shared service center'. Volgens een woordvoerder van vtsPN is het volstrekt voorbarig om al iets over het voortbestaan van de ict-dienst te kunnen zeggen. 'De korpsbeheerders worden eerst geconsulteerd, daarna komen er haalbaarheidsstudies. We zitten nu in de fase van consultatie.' Hij denkt dat er in september meer duidelijk wordt over het nieuwe shared service center en hoe de ict-afdeling daarin gaat passen.

Samenwerking

De minister wil de voorzieningen voor het personeel, informatievoorziening, organisatie, financiën, automatisering, communicatie en huisvesting van de politie onderbrengen in een shared service center. Op het gebied van ict werken de korpsen al samen in de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN).

Volgens de minister kan het onderbrengen van de ict in een shared service center 120 miljoen euro besparen. Het is echter niet duidelijk waarop de Nederlandse politie het geld kan besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De reactie van vtsPN is een formele, slappe geruststelling voor medewerkers. De politiek gaat ervoor, de DCB komt en de vtsPN verdwijnt. Iedereen die dat ontkent leeft in een droomwereld.

Maar is opheffen vtsPN dan erg? Nee, natuurlijk niet. Het is een structuurwijziging. De activiteiten en mensen van vtsPN gaan gewoon netjes over naar de DCB en blijven doen wat ze nu ook doen.

Daarna volgt de echte reorganisatie en zullen op gebruikelijke wijze de korpsactiviteiten over gedragen worden naar de DCB en zal de DCB door efficientieslagen in haar processen tot de beoorgde besparingen moeten komen.

Kortom: een proces dat zeker 2 tot 5 jaar in beslag gaat nemen (lees de feasibility studies er maar op na), maar dan is de DCB er wel al (ten minste als de politieke processen niet verstoord worden door een kabinetscrisis)

Red Hat is onveilig, deze software is samen met onder andere de Amerikaanse inlichtingen dienst NSA ontwikkeld. De sateliet testen kwamen vermoedelijk van de Israelisch. VTSPN zal door gebruik van Red Hat de inkijk in het Nederlandse politie systeem openen voor onbevoegde derden, met een grote kans dat vertrouwelijk informatie weg lekt naar buitenlandse inlichtingen diensten. Dit gebeurd reeds al met Verint Systems, welke op de Nederlandse telefoon taps worden geplaats om afteluisteren. Afzender: Online Response Team.

http://ortnederland.wordpress.com

Zulke onzin heb ik lang niet gelezen: "Red Hat is onveilig, deze software is samen met onder andere de Amerikaanse inlichtingendienst NSA ontwikkeld".
Ik weet niet wie achter ORT staan, maar de semi-serieuze wordpress-site doet vermoeden dat het om gefrustreerde tegenstanders van open source gaat en dit dan zelf gebruiken.
Probeer eens te begrijpen wat "open source" eigenlijk betekent, daar blijft een backdoor niet lang verborgen.

Oppassen met ORT! Web of Trust geeft een waarschuwing voor eventuele phishing bij www.tech-center.com.
Vond dit op internet:
"Afzender: Online Response Team.(ORT) E-mail naar: ort@tech-center.com "

ORT is oook verantwoordelijk voor een spambericht aan (oud-) KLPD en vtsPN medewerkers over hun aanwezigheid op social networking sites. Waarschijnlijk is dit iemand die in de afbouwperiode van z'n Oxazepam zit of zo. Veel bangmakerij zonder enige grond.

De bovenstaande reacties op ORT is ongegrond. Kunt u technisch bewijzen dat ORT informatie onveilig is. Bovenstaande doen niet meer dan de onveiligheid van van de NL politie ICT verdoezelen. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-20T16:01:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.