Ordina betaalt weer rente met nieuwe aandelen

Meer geld

Voor de tweede keer in vier maanden geeft ict-dienstenbedrijf Ordina nieuwe aandelen uit om de rente op een lening uit 2009 te betalen. De transactie levert 900.000 euro op, meldt het derdekwartaalverslag. Eind augustus 2010 werd ruim 618.000 euro opgehaald via een vergelijkbare aandelenemissie. Die werd gebruikt om een eerdere rentebetaling over dezelfde lening te voldoen.

Om zijn financierings- en kapitaalbasis te versterken, besloot Ordina in de zomer van 2009 onder meer 27,5 miljoen euro te lenen van de bankverzekeraars ING en Delta Lloyd. Hoewel deze lening is achtergesteld bij andere uitstaande schulden, moet het bedrijf wel per kwartaal rente betalen. De lening heeft een looptijd van zes jaar en moet vanaf het tweede jaar in gedeelten worden afgelost.

Rente

De eerste rentebetaling vond plaats eind juni 2010. Toen besloot de dienstverlener geen nieuwe aandelen uit te geven. Voor de tweede rentebetaling gaf Ordina eind augustus aandelen uit ter waarde van 618.000 euro. De derde rentebetaling vond in het najaar van 2010 plaats en wordt dus gefinancierd door een nieuwe aandelenemissie ter waarde van negen ton.

Behalve de achtergestelde lening van 27,5 miljoen euro ontving Ordina in juni 2009 20,7 miljoen euro voor de verkoop van nieuwe aandelen aan verzekeraar Delta Lloyd, aan investeringsmaatschappijen Cyrte en Janivo en aan klanten van de bank MeesPierson. Cyrte, het investeringsvehikel van John de Mol, verkocht zijn aandelen in februari 2010.

Ordina verwacht eind 2010 een nettoschuldpositie van ongeveer 48 miljoen euro. Dat is zo'n tien miljoen euro meer dan eind 2009, maar 37 miljoen euro minder dan eind 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is toch het begin van het einde, ev aantrekken om alleen de rente te betalen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T14:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.