Kender Thijssen koopt hardwaretak Exact

Dit artikel delen:

Ict-dienstenbedrijf Kender Thijssen wordt de nieuwe eigenaar van alle hardwareactiviteiten van Exact. Het betreft alle hardwarecontracten en servicecontracten op hardware. Exact draait jaarlijks ongeveer een miljoen euro omzet op deze werkzaamheden, maar ziet ze niet meer als kernactiviteiten. De zeven medewerkers van de hardwaredivisie van Exact treden in dienst bij Kender Thijssen.

Exact staat vooral bekend als leverancier van boekhoudsoftware, maar had ook een bedrijfsonderdeel dat aan zijn klanten hardware levert, installeert en onderhoudt. Al deze activiteiten, inclusief de ondersteuning er op, worden overgenomen door Kender Thijssen. Exact doet dit naar eigen zeggen mede in het belang van klanten en medewerkers.

Voor Kender Thijssen is de overname van de hardwaretak van Exact een gelegenheid om zijn aanwezigheid in het midden- en kleinbedrijf te versterken, meldt directeur Marco Lesmeister. 

Strategiewijziging

Het besluit tot verkoop lijkt een uitvloeisel van de strategiewijziging die de nieuwe algemeen directeur Martijn Janmaat van Exact begin december aankondigde. Uit onderzoek concludeerde hij dat de softwareleverancier minder productgestuurd en meer klantgericht moet worden. Plannen voor de internationale uitbreiding van Exact Online gaan de ijskast in, wat ook gevolgen heeft voor de Turkse joint venture die het softwarehuis met het bedrijf Triodor heeft.

Kender Thijssen is een ict-dienstverlener die zich specialiseert in ontwerp, levering en beheer van ict- en telefonie-infrastructuur. Het bedrijf is onderdeel van de Detron ICT& Telecom Groep en is gevestigd in Veenendaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dat nu echt nieuws? Een overname van een "divisie" met een omzet van 1 miljoen. Dan staat er ook nog "koopt hardwaretak" terwijl Exact er graag vanaf wil. Wat een titel voor iets dat eigenlijk no news is. Hoeveel ICT-ers zijn er nodig om een dergelijke omzet te draaien? Dit soort "nieuws" mag voor mij dus buiten beeld blijven.

@Johan; wat in tegenstelling tot dit bericht storend is, is jouw reactie. Na eerdere berichten over Exact is het interessant te zien dat er inderdaad ontwikkelingen op gang komen onder de nieuwe CEO. In dit geval niet groots, niets wereldschokkends, maar het geeft een beeld van de koers die gevaren word. Soms is de nieuwswaarde van wat je leest meer dan de letters op zich.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-17T11:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.