Atos werkt vier jaar aan ICT Vancouver 2010

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin is al sinds 2006 bezig met de voorbereidingen en uitvoering van de automatisering van de Olympische winterspelen in Vancouver. Dat meldt chief technology integrator Magnus Alvarsson van de ict-dienstverlener vanuit Canada. Het evenement vindt plaats van 12 tot en met 28 februari 2010. Het is een aanzienlijke klus met een keiharde deadline, vertelt Alvarsson.

'Je kunt je voorstellen dat we enorm veel moeite doen om te zorgen dat alles naar wens verloopt. Wereldwijd kijken vier miljard mensen naar de Olympische Spelen en er is een keiharde deadline.' Hij legt uit dat al vroeg rekening moest worden gehouden met de weersomstandigheden tijdens de winterspelen. 'Zo moesten we alle kabels trekken voordat de grond was dichtgevroren.'

Atos Origin is verantwoordelijk voor alle technologie achter de winterspelen. Dat varieert van de tijdwaarneming tot het bouwen, beheren en beveiligen van de systemen die informatie over wedstrijden en sporters binnen 0,3 seconden wereldwijd verspreiden, aldus Alvarsson. De computers van het evenement draaien overigens op het ruim acht jaar oude besturingssysteem Windows XP.

Vanaf 2006

Het eerste team van Atos Origin arriveerde in Vancouver in juni 2006. In overleg met het organiserende comité Vanoc werd dat jaar het definitieve masterplan vastgesteld en begon het vergaren van de belangrijkste vereisten. Dat liep door tot in 2007, waarna de systemen werden ontworpen en gebouwd.

In februari 2008 gingen de eerste systemen in productie en begon de lange periode van testen. Het testen werd voorgezet in 2009, waarbij alles operationeel steeds verder gereed moest zijn. In september waren alle systemen gereed en kon Atos Origin zich richten op de gereedheid van mensen en procedures. Half december 2009 volgde een generale technische repetitie. Daaruit bleek dat techniek, mensen en procedures klaar zijn voor het evenement dat op 12 februari 2010 van start gaat.

Olympisch ict-dienstverlener

De ict-dienstverlener is verantwoordelijk voor de automatisering van de Olympische Spelen van 2002 (Salt Lake City), 2004 (Athene), 2006 (Turijn), 2008 (Beijing), 2010 (Vancouver), 2012 (Londen), 2014 (Sochi) en 2016 (Rio de Janeiro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-29T16:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.