Infotechnology kampt met geldgebrek

Dit artikel delen:
Failliet

Automatiseerder Infotechnology kampt met betalingsproblemen. Dat meldt de Landelijke Huisartsenvereniging op zijn website. De zorgsector is de belangrijkste markt waarop het Hillegomse bedrijf actief is. Bij de automatiseerder was niemand bereikbaar voor commentaar.

Infotechnology levert diensten op ict- en financieel administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners, zoals GGZ's en scholen, en is gespecialiseerd in het centraal hosten van his(huisartseninformatiesysteem)-applicaties. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld werkplek- en infrastructuurdiensten, maar levert ook via het onderdeel Youmeinfo maatwerksoftware en hosting voor zorgregistratie, declaraties en keteninformatie.

Omnihis, Mira en Microhis

De LHV meldt dat Infotechnology zijn gebruikers heeft geïnformeerd over de betalingsproblemen. De gebruikersverenigingen van informatiesystemen Omnihis, Mira en Microhis, die Infotechnology in beheer heeft voor een aantal klanten, hebben de LHV inmiddels laten weten dat de data van de betreffende huisartsenpraktijken zijn veiliggesteld.

Of een faillissement kan worden afgewend, is volgens de LHV op dit moment onduidelijk. Ook is het niet bekend of Infotechnology faillissement heeft aangevraagd. De telefoon bij het Hillegomse bedrijf wordt niet opgenomen en ook eigenaar Peter Groothuis is niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De telefoon wordt niet opgenomen? Niet waar, ik heb gisteren en vandaag de helpdesk gebeld voor een vraag en werd keurig verholpen. Ze zijn gewoon bereikbaar.

Idd de telefoon wordt gewoon opgenomen, typisch computable, beetje hysterie zaaien zonder zelf een controle te doen.

Daarnaast is Peter Groothuis ook bereikbaar (tenzij hij al aan de telefoon is natuurlijk)

Ondertussen is het bedrijf failliet verklaart. Ik heb geen idee wat dit voor de klanten precies betekent, maar het is wel duidelijk dat zij een flinke wijziging krijgen te verduren in hun ICT omgeving als er geen geldschieter komt om de boel te redden. Sowieso vraag ik mij af hoe dit bedrijf wat met een redelijk stabiele markt op de kop kan gaan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-08T11:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.