Nederlanders winnen Europese ICT-wedstrijd

Dit artikel delen:
Award

Drie Nederlandse jongeren hebben de finale van de Europese eSkills Competion gewonnen. In twee categorieën gingen de Nederlanders er met de hoofdprijs vandoor. Jeroen van Gorsel won met zijn online werkplatform Minos in de categorie ‘Digital Competence - general'. Boyd Winkelman en Jorit Tromp zijn met het online televisiekanaal TV Yo de winnaars in de categorie ‘Digital expression.'

Van Gorsel maakte een online werkplatform waar inscripties van kleitabletten staan opgeslagen. Hij heeft deze inscripties nodig om schriftsystemen van diverse Griekse beschavingen uit het Egeïsche zeegebied en de Levant te vergelijken. De scholier wil deze informatie gebruiken voor zijn profielwerkstuk. De database die Van Gorsel ontwikkelde bestaat nog niet in de wereld, zegt branchevereniging ICT~Office. De scholier werd door de branchevereniging voorgedragen voor de Europese wedstrijd.

Winkelman en Tromp zijn initiatiefnemer van een online televisiekanaal voor en door jongeren. Dit televisiekanaal wordt bijgehouden door een team van jongeren van twaalf tot vijftien jaar. Het televisiekanaal was ook een van de genomineerden voor een Gouden Apenstaart, de beste website voor kinderen.

eSkills Competion

De eSkills Competition wordt georganiseerd in het kader van de Europese eSkills Week. Deze wedstrijd is voor docenten en jongeren van veertien tot 21 jaar die op een onderscheidende manier bezig zijn met ict. In zes categorieën werden prijzen verdeeld. Aan de wedstrijd deden jongeren en docenten mee uit Europa. Er waren in totaal twaalf finalisten, per categorie twee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-08T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.