Exact en TU Delft wisselen kennis uit

Exact Software en de Technische Universiteit (TU) Delft gaan kennis uitwisselen en hopen zo nieuwe diensten, producten en technologie te ontwikkelen. De twee partijen hebben daarom een overeenkomst gesloten. De eerste activiteiten gaan dit najaar van start.

De Technische Universiteit (TU) Delft en Exact Software gaan samenwerken. Delft moet zo als it-onderzoekscentrum op de kaart komen te staan.

De kennisuitwisseling begint in het vierde kwartaal van dit jaar. Exact biedt dan twee stages voor bachelor en masterstudenten en medewerkers van de softwareleverancier krijgen toegang tot wetenschappelijk onderzoek. Ook gaan academici en deskundigen uit het bedrijfsleven masterclasses geven.

Verder worden de onderzoekslaboratoria en onderzoeksprojecten opengesteld worden voor gezamenlijke activiteiten en komen er promovendiplaatsen beschikbaar voor medewerkers van de technische universiteit en de softwaremaker. Tot slot gaan beide organisaties it -startups een kans geven op het Technopolis technologiepark.

Logische samenwerking

Exact Software is al 25 jaar gevestigd in Delft. De partijen schrijven in het persbericht dat het daarom ‘niet meer dan logisch is' dat het bedrijf gaat samenwerken met de universiteit. "Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat langdurige samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling veelbelovende kansen biedt", schrijven de twee partijen.

De technische universiteit kan door de samenwerking technologie en kennis in de praktijk testen. De softwareleverancier krijgt door de overeenkomst toegang tot wetenschappelijke kennis en de onderzoeksfaciliteiten van de universiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-21T16:13:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.