ICT Automatisering schrapt 70 banen

Ontslag

ICT Automatisering schrapt zeventig banen. Er vallen vooral gedwongen ontslagen op de afdeling voor embedded software. Het bedrijf heeft last van de slechte economische omstandigheden.

ICT Automatisering schrapt zeventig banen. Er vallen vooral ontslagen bij de divisie voor embedded software. Een aanzienlijk deel van die werknemers wordt gedwongen ontslagen. Daarnaast verdwijnen banen door natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Het Barendrechtse bedrijf heeft last van de slechte economische omstandigheden. De embedded-divisie ontwikkelt en levert software voor bedrijven in de vervoersbranche, communicatie- en multimediabedrijven, gezondheidszorg en productiesector. De reorganisatie kost het bedrijf tussen de 3,5 en 4 miljoen euro.

ICT Automatisering maakte eind 2008 bekend dat het een ontslagronde overwoog om kosten te besparen.

Divisie embedded software

De divisie voor embedded software maakt programmatuur die wordt ingebouwd in producten als televisies, telefooncentrales en cd-spelers. Klanten, zoals NXP, Océ, Philips Healthcare en ASML, hebben het momenteel moeilijk. De divisie telt driehonderd werknemers.

ICT Automatisering mist 2,5 miljoen euro op de begroting over 2008 door een frauderende werknemer. Het bedrijf heeft de verwachte winstverwachting naar beneden bijgesteld, het verwacht een stijging van de winst tussen de zeventien en twintig procent. Het bedrijf rekent op maximaal 7,3 miljoen euro winst. De jaarcijfers worden 13 maart 2009 bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vrees dat dit niet het laatste bericht zal zijn over gedwongen ontslagen binnen de IT-wereld. Wijsheid en veel sterkte toegewenst aan hen die dit overkomt.

Veel sterkte gewenst.... gebruik de tijd voor educatie !

4 miljoen euro voor 70 banen? Omgerekend is dat ruim 5 ton per medewerker/baan! Als elke medewerker 5 ton meekrijgt wil ik eerlijk gezegd ook wel ontslagen worden!
Mis ik hier iets?

MrGG, 5 ton?! Hoe kom je aan dit cijfer? Ik neem aan dat je met '5 ton', 500.000 euro bedoelt! 500.000*70 = 35.000.000 ofwel 35 miljoen!. 4.000.000/70 = 57.142 (niet eens 60.000). Er wordt gevreesd dat deze crisis rond 2 jaar gaat duren dus.. veel sterkte!

Alleen de top zal wel weer zijn zakken vullen of er niets van merken. Het zijn helaas altijd de werkpaarden die de klappen opvangen en weer op straat staan.

Het is voor embedded SW engineers niet moeilijk om binnen zeg 3 maanden om te scholen naar SOA of MCSE, daar zijn ze meestal meer dan gekwalificeerd voor.
Daarna ligt de wereld weer voor ze open.
Succes en laat je niet kisten.

70 ontslagen komen niet van de ene dag op de andere, en dan -na fraudegeval- toch nog 17-20% winst (max 7.3 miljoen). Mis ik wat?

@Guest: maximaliseren van shareholder value heet dat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-19T10:16:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.