Hogeschool Fontys voorziet studenten van iPad

Hogeschool Fontys gaat honderd studenten voorzien van een iPad. Zij krijgen het apparaat een jaar in bruikleen. Voor het initiatief is 100.000 euro beschikbaar.

De studenten gaan het apparaat van maker Apple gebruiken om te onderzoeken hoe mobiele communicatieapparatuur een bijdrage kan leveren aan het onderwijs. De studenten gaan uitzoeken welke mogelijkheden de iPad biedt tijdens diverse lessituaties. Ze worden daarbij begeleid door docenten.

Veel invloed

De hogeschool hoopt de onderzoeksresultaten te kunnen gebruiken om technologie in te zetten in het onderwijs. Fontys' bestuurslid Nienke Meijer: 'We willen weten of de student van nu behoefte heeft aan dit soort tablets, eventueel gecombineerd met smartphones of laptops.

Als dat het geval blijkt, gaat de opleider vanaf volgend jaar alle studenten gebruik laten maken van mobiele apparaten. Dat zou passen bij de strategie van de opleider, omdat die zich wil blijven vernieuwen. Projectleider Erik Slaats: 'Het op grote schaal inzetten van multimedia, e-books en onderwijsapplicaties kan op termijn veel invloed hebben op onderwijsvormen en -inhoud.'

Studieresultaten

Slaats verwacht bijvoorbeeld dat docenten meer interactie kunnen hebben met studenten en dat er vaker lessen op maat gemaakt kunnen worden. Ook wil Slaats de mobiele apparaten inzetten voor het doorgeven van roosterwijzigingen en studieresultaten.

De opleider maakt tijdens het onderzoek alvast een begin met ontwikkelen van Fontys-applicaties voor de iPad. Het project loopt tot eind 2010.

Fontys Hogeschool is niet de eerste opleider die de iPad gebruikt. Eerder kondigde de Vrije Universiteit van Amsterdam aan het apparaat in bruikleen te geven aan studenten van de faculteit Scheikunde en Farmaceutische Wetenschappen. Ook vmbo-leerlingen van de Lentiz Onderwijsgroep in Vlaardingen werken met de iPad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

nix van gemerkt!

Waar trek je de grens? Een hi-tech kaasplankje verstrekken? Zoveel smartphones en net-/notebooks in omloop bij de studenten, begin eerst klein met een Wifi-achtig onderzoek!

Belachelijk! Studenten hebben toch al allemaal een laptop? Wat kan een ipad wat een laptop niet kan? Dat ze die 100.000 euro maar gebruiken om in de kwaliteit van het onderwijs te steken ipv dit soort proeven...

Leuke vendor lock-in poging van de Apple jongens :-)

Fantastisch initiatief! Juist door dit soort initiatieven wordt tech ontwikkeling gestimuleerd en komt nederland verder. Ik zie tal van ondersteunende mogelijkheden, echter twijfel ik of organisaties al klaar zijn om haar content beschikbaar te stellen via ipads. Dit vereist een nieuw soort contentorganisatie/mediaplatform, waarbij net iedereen blij is uberhaupt een soort van contentorganisatie in te hebben gericht. Of dit nu apple is of de concurrenten die binnenkort komen, je houd deze ontwikkeling niet tegen!

Belastinggeld verspillen, stop het in onderwijs... waar zijn de onderzoeksdoelen? De persoon die dit heeft bedacht moet ene schop onder zijn... krijgen.

Die lui hebben waarschijnlijk een geitenwollensokkeninnovatiedag achter de rug waarbij er tijdens de brainstormsessie IPAD voorbij kwam en dat zij als hogeschool niet achter kon blijven in het inlijven van technologie...

Start een project voor de beste studenten van de verschillende opleiding en laat die samenwerken om middelen als bijvoorbeeld tablets nog geschikter te maken voor onderwijs... ik noem maar iets...

innovatie zit hem in het bedenken niet in het gebruiken.

Inderdaad verspilling van belastinggeld. Waarom Apple? Waarom niet iPhone? Waarom niet Google phone? Of Redfly (redfly.com)? Wat zijn de doelen? Krijgen ze ook 3G kaart in de iPad? Zoveel vragen, maar bij gebrek aan kennis bij overheid geen gebrek ...
Onderwijs gaat over leren en vernieuwen, niet over he gebruik van (tijdelijk) nieuwe gadgets.

Hier kun je zien waarom apple: (de koper is NL overheid)
http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-10T13:14:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.