Interim-ICT'er voorziet meer werk in 2011

Succes

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in de ict zijn het meest positief over de hoeveelheid opdrachten binnen hun vakgebied. 69 procent ziet in 2011 een toename van de vraag naar hun diensten ten opzichte van 2010. Zelfstandigen in de overheidssector zijn minder positief. Van hen ziet slechts 36 procent een toename van de opdrachten. Door de bank genomen stelt 58 procent van de ondervraagde zzp'ers dat er meer werk beschikbaar is in zijn vakgebied.

Dat blijkt uit een enquête van online netwerk voor zzp'ers Ininterim.nl onder 1400 zzp'ers. Van de ondervraagde zzp'ers was 29 procent in het tweede kwartaal van 2011 fulltime voorzien van opdrachten.

De uitkomst van de enquête laat ook zien dat een groep maar mondjesmaat aan opdrachten komt. Een vijfde van de ondervraagden (20 procent) geeft aan in het tweede kwartaal minder dan een week onder de pannen te zijn geweest bij een opdrachtgever.

HR-professional

Voor het derde kwartaal van 2011 zijn de verwachtingen positief. Maar 9 procent van de zzp'ers verwacht droog te staan, terwijl 54 procent verwacht zeker tweederde van het kwartaal aan het werk te zijn.

Hr-professionals zien hun kansen het zonnigst in. Van hen denkt slechts 4 procent verstoken te blijven van opdrachten. Financiële zelfstandigen zijn de grootste zwartkijkers, 12 procent van hen verwacht het komende kwartaal geen emplooi te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-31T11:23:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.